Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/01 08:45

onomastiria peristerioy 79

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 η μνήμη του Oσίου Κλήμη του εν τω Όρει Σαγματίω ασκήσαντος, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, στον Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου και πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, της συναντήσεως του Ιησού Χριστού με τον Αρχιτελώνη Ζακχαίο.

"Γιατί ήρθε αδερφοί μου ο Χριστός στη γη; Ήρθε για να μας ειρηνέψει με τον εαυτό μας, να μας ειρηνέψει με το Θεό και με τους συνανθρώπους μας. Όπως μας αποδέχεται ο Θεός, έτσι θα πρέπει να αποδεχόμαστε και εμείς τους συνανθρώπους μας" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σύρου.

Σε άλλο σημείο τόνισε ο κ. Δωρόθεος: "Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε αλλά τι μπορούμε να γίνουμε. Και μπορούμε να γίνουμε κοινωνοί στο λόγο του Θεού".

Απευθυνόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Περιστεριού κ. Κλήμη του ευχήθηκε ότι και το όνομα του, λέγοντας: "Να είσαι άνθρωπος ειρήνης, φιλανθρωπίας, αγάπης και πραότητος".

Προ της απολύσεως ο εορτάζων Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, βράβευσε 13 αριστεύσαντες πρωτοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305605
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: