Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/02 11:13

klimis nea sepolia

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων, της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, αφού το παρεκκλήσιο του είναι αφιερωμένο στον εορτάζοντα προστάτη των καρκινοπαθών και που φυλάσσει Ιερό Λείψανό του.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, τους εφημέριους του ναού, Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστεριού και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Ερηναίο Γεροντή.

Στο Θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Παρθενίου αλλά και στον εορτάζοντα επίσης Όσιο Λουκά εν Στείρι.

«Ο Άγιος Παρθένιος έδωσε μεγάλο αγώνα να μετατρέψει τους ειδωλολάτρες και παγανιστές, στο δρόμο του Χριστού. Σήμερα ήρθαμε να ανάψουνε το κερί μας και παρακαλέσουμε τον Άγιο μας να μας δίνει δύναμη και υγεία» - ανάφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης ανέγνωσε φανερά συγκινημένος ευχή υπέρ των καρκινοπαθών ενώπιον της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παρθενίου αφιερώνοντας στον τιμώμενο Άγιο ένα εγκόλπιο του.

Αμέσως μετά τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Προκατόχου του, κυρού Χρυσοστόμου, μιας και σήμερα συμπληρώνονται 3 μήνες από την κοίμηση του.

Τους Βυζαντινούς ύμνους απέδωσε πολυμελής και καλλίφωνη χορωδία υπό του χοράρχη και Πρωτοψάλτου του ναού κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές, κάθε ηλικίας και απ΄ όλο το λεκανοπέδιο, που προσήλθαν, άλλοι για να ευχαριστήσουν για την ίασή τους και άλλοι για να προσευχηθούν για τη θεραπεία τους.

Αρκετοί δε ήταν αυτοί που είχαν να αναφέρουν ένα θαύμα και πάρα πολλοί εκείνοι να διηγηθούν μια ιστορία σχετικά με τον τιμώμενο Άγιο.

Το απόγευμα στις 17:30 θα τελεστεί Ιερά παράκληση στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παρθενίου, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον κύριο ναό.

Τέλος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων τελείται κάθε Τετάρτη ο παρακλητικός κανόνας προς τιμή του Αγίου Παρθενίου, ενώ εκτίθεται σε προσκύνημα ιερό λείψανό του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304139
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: