Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 13:31

xeirotonia perama 175

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πολιούχου Περάματος Ιωαννίνων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τέλεσε την χειροτονία Διακόνου του κ. Γεωργίου Νίκου, υιού του π. Αθανασίου Νίκου, κληρικού της Ι.Μ. Βεροίας.

Στην ομιλία του ο κ. Μάξιμος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ο αμπελώνας είναι μεγάλος, οι εργάτες είναι λίγοι και δυστυχώς λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Χρειαζόμαστε τέτοιους εργάτες ώστε να φέρουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζουμε ένα μεγάλο Άγιο, τον Άγιο Χαράλαμπο, αυτός είναι ένα άλλο μεγάλο υπόδειγμα, πως έδωσε όλη του τη ζωή με ιεραποστολικό ζήλο, για να μεταδώσει το φως του ευαγγελίου σε έναν κόσμο ειδωλολατρικό και εχθρικό".

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Μη νομίζετε αγαπητοί μου αδελφοί ότι είμαστε πολύ μακριά από την εχθρότητα και την ειδωλολατρία εκείνης της εποχής. Δυστυχώς αυτό το οποίο προβάλλεται σήμερα, με κάθε τρόπο, από πολλά κέντρα εξουσίας, είναι μία νεοειδωλολατρία μακριά από τον Χριστό, από τα μηνύματα του Ευαγγελίου και τις αρχές με τις οποίες εμείς μεγαλώσαμε"".

"Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, θα πρέπει να κρατήσουμε καλά και δυνατά την πίστη και αυτή την αγιαστική παράδοση, η οποία μεταμορφώνει τον άνθρωπο, ώστε να μοιάσουμε στον θεάνθρωπο Ιησού Χριστό που είναι ο πρώτος Ποιμένας, που είναι αυτός Του Οποίου την ιερωσύνη αξιωνόμαστε να πάρουμε και να διακονήσουμε" - συμπλήρωσε ο κ. Μάξιμος.

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναφέρθηκε και στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του οποίου το όνομα πήρε ο νέος διάκονος.

"Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο άνθρωπος του οποίου πήρες το όνομα και ονομάζεσαι πλέον Ιερώνυμος. Είναι ο Αρχιεπίσκοπος μας, ο πνευματικός μας πατέρας, ένας άνθρωπος ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην διακονία των φτωχών και των εμπεριστάτων. Ένας άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία, αν και ο ίδιος δεν θέλει να ακούγονται αυτά, για το ότι αγάπησε τα ορφανά παιδιά και έφτιαξε εστίες για τα φτωχά παιδιά. Ένας άνθρωπος όποιος ενδιαφέρθηκε για τους γέροντες, γι' αυτούς που έχουν άνοια και γέμισε την Βοιωτία και την Αττική με ιδρύματα" υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στα γραφικά σοκάκια του Περάματος Ιωαννίνων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303814
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: