Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/02 11:54

agios pavlos peristeri 173

Περιστέρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Νέων Σεπολίων ιερούργησε σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω, 23 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, ημέρα κατά την οποία ο Κύριος μας υπενθυμίζει την παραβολή της Κρίσεως, της μεγάλης και επιφανής ημέρας της παρουσίας του.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντα, πλαισίωσαν οι εφημέριοι του Ναού και Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου,

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε στο βαθμό του Πρεσβυτέρου τον από 7 έτη Διάκονο του Ιερού Ναού π. Ευάγγελο Λέπουρα.

Ο π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη με την οποία τον έχει αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των Αρχιερατικών του καθηκόντων.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης μίλησε πατρικά απευθυνόμενος στον νεοχειτονηθέντα π. Ευάγγελο.

«Είχα την ευλογία αυτούς τους 10 μήνες που έχω την ευθύνη της διαποίμανσης μου να παρακολουθώ τον σταθερό βηματισμό σου, το σεβασμό και την υπακοή σου αλλά και την ευλάβεια σου» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Πρόσφερε αγάπη. Ζήσε την αγάπη, την φιλευσπλαχνία με χαρά και χαμόγελο. Μην επηρεαστείς από τα κακέκτυπα την ιερωσύνης. Σ’ αυτόν τον αγώνα σου έχεις πρεσβευτές την Κυρία Θεοτόκο, τον Κύριο μας και συνοδοιπόρους τους κατάσαρκα και κατά πνεύμα οικείους σου».

Την Ποιμαντορική εγκύκλιο για την Κυριακή της Απόκρεω ανέγνωσε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Ειρηναίος Γεροντής.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Περιστερίου, χειροθέτησε σε Οικονόμο τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο π. Ευάγγελο.

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί Εφημέριος του Ιερού Ναό Αγίου Παύλου, μαζί με τον εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προερχόμενο, Αρχιμ. Θεολόγο Γασπαράτο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304219
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: