Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/02 01:00

onomastiria florinis 54

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης


Διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος της ακριτικής και χιονισμένης Φλώρινας, επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου.

Την παραμονή, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καθώς και ο οικείος ποιμενάρχης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Θεόκλητο, ενώ αξίζει να τονισθεί η παρουσία πλειάδας κληρικών τόσο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης όσο και άλλων Μητροπόλεων.

Την επομένη 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στους Αγίους της Εκκλησίας μας, στο πρόσωπο του Αγίου Θεοκλήτου, ενώ δεν παρέλειψε να καταθέσει και την αγάπη του για τον πρόσωπο του οικείου Ποιμενάρχη που άγει τα ονομαστήριά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, ενώ ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών που βρέθηκαν εκεί για να ευχηθούν στον κ. Θεόκλητο.

Τέλος ο εορτάζων Μητροπολίτης Φλωρίνης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ευγνωμοσύνη του προς τον αγαπημένο λαό της επαρχίας του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304511
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: