Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/03 19:14

ierisou theokl 96

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Την Κυριακή της Τυρινής, 10η Μαρτίου ε.έ, διάλεξε η Αρναία για να εκφράση την ευγνωμοσύνη της και τα εσώψυχά της ευχαριστήρια για τη διακονία και την ευλογημένη προσφορά στην τοπική Εκκλησία και μάλιστα στην αρχοντική Αρναία του αειμνήστου ιερέως π. Βασιλείου Πραβήτα, που είχε την ευχή και την ευλογία να απολαύση σε ύψιστο βαθμό η Ιερά Μητρόπολις Ιερισσού.

Των όλων ευχαριστιακών και επετειακών εκδηλώσεων που επραγματοποιήθησαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρναίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, Πρωτοσύγκελλο και π. Παϊσιο Σουλτανικά, τον Αιδ. Οικ. π.Κωνσταντίνο Αγούλα, εφημέριο του Ιερού Ναού και τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο Ισαακίδη.

Κατά την ίδια ημέρα εθεώρησε καλό να τελέση ο Σεβασμιώτατος το 9μηνο Ιερό Μνημόσυνο της κατά σάρκα αδελφής του Ρεβέκκας, η οποία εκοιμήθη στις 15 Ιουνίου 2018.

Ο Λαός της Αρναίας ομοθυμαδόν προσήλθε για να τιμήση τον πνευματικό του πατέρα και συνάμα να συμπαρασταθή στον Ποιμενάρχη του.

Επικεφαλής ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη κ. Αργύρης Τσακνής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέλιος Βαλιάνος , ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας κ. Αλεξανδρής κ.ά.

Να σημειωθή ότι ο π. Βασίλειος κατέλιπε φήμη αγίου Κληρικού στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού και ιδίως στην Αρναία όπου γεννήθηκε και διακόνησε εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων, τον οποίο κατέστησε πνευματικό όντως μελίσσι και ελάμπρυνε τόσο, ώστε ο ιερός αυτός χώρος να αποβή πνεύμονας και καρδιά πνευματικής αναπλάσεως ολάκερης της Χαλκιδικής.

Φιλακόλουθος, απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Θεσσαλονίκης και του Ποιματικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεγάλη δράση στα Κατηχητικά της Αρναίας και στο Γραφείο Γάμων της Μητροπόλεως, υπηρέτησε ως εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Προδρόμου επι δεκαετία και μετέπειτα διορίστηκε εφημέριος Αγίων Αναργύρων Αρναίας.

Δημιούργησε έξοχο πνευματικό, αγωνιστικό και ταυτόχρονα ζεστό περιβάλλον στους Αγίους Αναργύρους, με μεγάλο αριθμό πνευματικών του τέκνων να το νοσταλγούν και σήμερα .

Ποιμένας αληθινός προσέφερε δύο θυγατέρες του στον Μοναχισμό και δύο στον κόσμο με εξαίρετες οικογένειες.

Θερμός κήρυκας του λόγου του Θεού, πνευματικός εξαίρετος που ανέπαυε συνειδήσεις , αξιώθηκε να αποβή ο καλός άγγελος της Αρναίας εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού και σκεύος εκλογής Του.

Για την Αγία βιοτή του αειμνήστου Γέροντος ωμίλησε ο π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης την ώρα του Κοινωνικού (πατήστε εδώ για την ομιλία).

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε κλίμα συγκινήσεως και κατανύξεως, ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του π. Βασιλείου και της αδελφής του Επισκόπου μας, εν συνεχεία δε ετελέσθη Τρισάγιο στον τάφο του π. Βασιλείου που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ι.Ν. του Αγίου Στεφάνου και κατόπιν στην αίθουσα Τελετών του Αγίου Στεφάνου ο Σεβασμιώτατος εδεξιώθη ολόκληρο το εκκλησίασμα, ως συνηθίζεται στα Ιερά Μνημόσυνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301637
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: