Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/03 15:33

kiriaki orthodoxias kilkis 59

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Με την προσήκουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου εόρτασε σήμερα, Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας τιμά την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μεγάλη περίοδο της Εικονομαχίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών. Ανάμεσα τους ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης και αντιπροσωπεία της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" με επικεφαλής τον νέο Ταξίαρχο κ. Μποσμαλή.

Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων με τη συμμετοχή των Ιερέων της Πόλεως και των πιστών, κρατώντας τις Ιερές Εικόνες στα χέρια τους, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε, κατά το έθος, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του είπε ότι η Εκκλησία διαφυλλάτει την αλήθεια και την διακυρήσει ως οφείλει, αναφερθείς στον θρίαμβο της ορθής πίστεως και στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι Πατέρες για τη νίκη του ορθοδόξου δόγματος έναντι του ψεύδους και των αιρέσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300623
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: