Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/03 16:09

xeirotonia presbyterou 127

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Μετά από τέσσερα χρόνια θεοφιλή διακονία στο Γεώργιο του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, χειροτόνησε τον Διάκονο του π. Βαρθολομαίο Τασιούλη εις Πρεσβύτερον, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019.

Η Χειροτονία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και προστάτων της πόλεως του Κιλκίς, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, παρόντων Κληρικών της τοπικής Μητροπόλεως, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Σερρών, Λαρίσης, Λαγκαδά και Ιερισσού.

Ο ευλαβής Λαός της ακριτικής Πόλεως της Μακεδονίας μας προσήλθε και ετίμησε τον αγαπητό Διάκονο και νυν Πρεσβύτερο Βαρθολομαίο Τασιούλη, αλλά και Λαός εξ άλλων Ιερών Μητροπόλεων προσέτρεξε κεκλημένος επί τη χειροτονία.

Παρόντες και οι Άρχοντες του τόπου, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα Μαρία Τσοπούλου.

Στην προσλαλιά του ο υπό χειροτονίαν Διάκονος κατέθεσε τα συναισθήματά του περί του Υψίστου Μυστηρίου της Ιερωσύνης, τη χαρά και τον φόβο του, τονίζοντας την ελπίδατου στο έλεος της ευσπλαχνίας του Παντοδύναμου Κυρίου.

Ευχαρίστησε δε τον Σεβ. Μητροπολίτη του κ. Εμμανουήλ για την πατρική του προστασία προς το πρόσωπό του μέχρι σήμερα, τον Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα για την τιμή της παρουσίας του, τον Πρωτοσύγκελλό της Ι.Μ. Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και στο πρόσωπο του όλους τους Πατέρες και αδελφούς της τοπικής Μητροπόλεως, τον Παν. Αρχιμ. Γρηγόριο Κωνσταντίνου, Ιεροκύρηκα της Ι.Μ. Κασσανδρείας και καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, τους Πατέρες που συμμετείχαν στην πνευματική του χαρά, τον Παν. Αρχιμ. Κωνσταντίνο Δεληχρήστο, τον και πνευματικό του πατέρα, για την πνευματική καθοδήγησή καθώς και τους Γονείς και την οικογένειά του για την ανατροφή και υποστήριξη τους.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, ομιλώντας με πατρικά λόγια στο πνευματικό του παιδί και Διάκονό του, τον καλωσόρισε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης.

Μίλησε για την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις ευθύνες που θα έχει πλέον ως Πρεσβύτερος έναντι του Θεού και του Λαού Του, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει κηρύττωντας το Ευαγγέλιο που η αγάπη και η χάρις του Θεού αποκάλυψε πολυτρόπως στην Εκκλησία Του. Τον ενίσχυσε με πνευματικές νουθεσίες και αναφώνησε το "Άξιος!"

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302612
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: