Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/03 20:20

kilkis 49

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Πλημμυρισμένοι από αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, οι Κιλκισιώτες εόρτασαν λαμπρά και φέτος, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου1821, με επίκεντρο την πόλη του Κιλκίς.

Την μεγάλη αυτή ημέρα της διπλής εορτής τόσο για την Ορθοδοξία, όσο και για την Πατρίδα μας, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή Ιερέων της Πόλεως και εν συνεχεία η επίσημος Δοξολογία επί τη ευκαιρία της Απελευθερώσεως εκ Οθωμανικού Ζυγού το 1821 ενώπιον του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη.

Πλήθος Κιλκισιωτών προσήλθε για να τιμήσει το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της υπέμαρχου Στρατηγού που φυλάσσει διαχρονικά το έθνος των Ελλήνων και μεσιτεύει γι' αυτό στον Υιό της και Θεό μας.

Για τους αγώνες των Ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και την ελευθερία της πατρίδας μίλησε ο Παν. Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Αγίου Όρους ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την ομιλήτρια, ενώ παράλληλα προέτρεψε όλους τους με μία φωνή να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο, συγχαίροντας τους για την παρουσία τους στις Λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις και τονίζοντας ότι όλοι οφείλουν στο αίμα των Αγίων και των Ηρώων να κρατούν ψηλά τα ιδανικά της πίστεως και της ελευθερίας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου της Πόλεως από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχίμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και η κατάθεση Στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη καθιερωμένη παρέλαση από τις αντιπροσωπείες τμημάτων της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο "Πόντος", της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως και των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Κιλκίς, την οποία παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά στις εορταστικές εκδηλώσεις δεν εκπροσωπήθηκε η Κυβέρνηση ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς παιάνισε πολλές φορές το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή", το οποίο τραγούδησε πλήθος Κιλκισιωτών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300635
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: