Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου. 27/03 21:42

sidiro 3

Μέσα στο Κατανυκτικό κλίμα τής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε την Τετάρτη το απόγευμα 27 Μαρτίου 2019 την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χαρωπού.

Στο κήρυγμα του εξήγησε γιατί λέγεται Προηγιασμένη η θεία λειτουργία αυτή και τόνισε την πνευματική ευθύνη που έχει ο κάθε χριστιανός κατά την περίοδο αυτή και την προετοιμασία πού θα πρέπει να κάνει για να φθάσει να προσκυνήσει τα Άγια Πάθη και την ένδοξη Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος τελεί όλες τις Προηγιασμένες .Κάθε Τετάρτη σε μία κωμόπολη και κάθε Παρασκευή σε μικρότερες ενορίες όπου υπάρχουν και μαθητές σε σχολεία για να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και τα παιδιά αυτές τις όμορφες κατανυκτικές ακολουθίες.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος τελεί δύο ακολουθίες Χαιρετισμών της Παναγίας μας έχοντας έτσι την ευκαιρία να επισκεφθεί σχεδόν όλες τις ενορίες ακόμη και τις πολύ μικρές πού έχουν λιγοστούς κατοίκους για να διδάξει και να δώσει πνευματική ενίσχυση στους Χριστιανούς.

sidiro 1

sidiro 1

sidiro 1

sidiro 1

sidiro 1

Εμφανίσεις: 300316
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: