Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/04 14:03

proigiasmeni peribleptou 71

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Περιβλέπτου στα Ιωάννινα.

Στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο Ε' και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ.

Να αναφερθεί ότι στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος επισκέφθηκε την «Ενοριακή Μέριμνα Περιβλέπτου», που σκοπό έχει να διακονήσει την αρετή της φιλανθρωπίας προς τους «ἔχοντας χρείαν» αδελφούς μας.

Τέλος να σημειωθεί ότι έργο της Ενοριακής Μέριμνας είναι η παροχή καθημερινού συσσιτίου σε 836 άτομα καθώς και η συχνή διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε απόρους και εμπεριστάτους συνανθρώπους μας. Η ενίσχυση με χρηματικά βοηθήματα στους οικονομικά ασθενέστερους αδελφούς μας. Η εξόφληση λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΙ) κ.τ.λ. σε ανθρώπους που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και η οικονομική ενίσχυση σε ασθενείς που πρέπει να μεταβούν για θεραπεία και νοσηλεία στο Εξωτερικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301796
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: