Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/04 14:40

akritoxori koufalia 5

Το εσπέρας της Δευτέρας της Στ’ εβδομάδος νηστειών, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, 500 και πλέον προσκυνητές από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέφθηκαν το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών.

Με τις ευλογίες του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ο Σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων μέσα στον περικαλλέστατο αρχαιοπρεπή ναό του μοναστηριού και κάτω από τους αγγελικούς ήχους των χορών των μοναζουσών της αδελφότητας.

Μετά το πέρας της ιεράς μυσταγωγίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για την ευλογία και προς την Οσιωτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιακώβη για την αγάπη της και την πάντοτε θερμή φιλοξενία της.

Η αδελφότητα προσέφερε κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές και θερμή την ευχή για Καλή Ανάσταση.

Το απόγευμα της επομένης ημέρας, δηλαδή την Τρίτη της Στ’ εβδομάδος των νηστειών ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος ηγήθηκε ακόμη μιας προσκυνηματικής εξόρμησης.

Η Σύναξη Φοιτητών και Νέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως την οποία πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος προσωπικά κάθε Πέμπτη στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο συναντήθηκε για τελευταία φορά πριν το Πάσχα στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στα Κουφάλια.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ η ομάδα των 50 περίπου νέων παρακολούθησε την κατανυκτική ακολουθία του Μ. Αποδείπνου.

Αμέσως μετά η Οσιωτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ξένη δέχθηκε τους νέους στο μεγάλο αρχονταρίκι του μοναστηριού και ακολούθησε κέρασμα.

Έπειτα η γερόντισσα απηύθυνε λόγο ωφέλειας προς τους νέους αφηγούμενη την οσία βιοτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και του Οσίου Ζωσιμά.

Ακολούθησε συζήτηση όπου οι νέοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους στη γερόντισσα η οποία τις δέχθηκε με μεγάλη χαρά και έδωσε δύναμη και ελπίδα με τις σοφές της απαντήσεις.

Οι προσκυνητές αποχώρησαν με το σούρουπο παίρνοντας ευλογίες από την γερόντισσα και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιουστίνο ευχόμενοι ο Θεός να τους χαρίζει πάντοτε τέτοιες ευκαιρίες.

akritoxori koufalia 1

akritoxori koufalia 1

akritoxori koufalia 1

akritoxori koufalia 1

akritoxori koufalia 1

akritoxori koufalia 1

Εμφανίσεις: 300115
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: