Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/04 14:18

episkopos rogon 14

Μεσολόγγι | Τηλέμαχος Παππάς


Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ, τέλεσε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στο Μεσολόγγι, τιμώντας την 193η επέτειο του μαρτυρικού θανάτου του.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τον Πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου « Ιωσήφ Ρωγών» και το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου 2019 του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο Ιστορικό Μουσείο "Διέξοδος" πραγματοποιείται η έκθεση «Μεσολόγγι – Πολυτεχνείο, Πορεία προς την Ελευθερία» με τοτεμικές μορφές του Θόδωρου Παπαγιάννη.

Υπαρχουν δεκάδες ξύλινα γλυπτά τοτεμικών μορφών σε υπερφυσικές διαστάσεις, που είναι φτιαγμένα από τα καμένα ξύλα και πάσης φύσεως ανακυκλώσιμα υλικά που συγκέντρωσε μετά την πυρπόληση του Πολυτεχνείου του 1995 ο καλλιτέχνης καθώς και τα εκατοντάδες μικρά κεραμικά (τερακότες) των προσώπων που πραγματοποιούν την Έξοδο του Μεσολογγίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301709
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: