Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/04 23:41

megali paraskevi florina 55

Γραφείο ρεπορτάζ | Romfea.gr


Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και κλίμα απόλυτης ιεροπρέπειας, τελέστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 26 Απριλίου, η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην ορεινή Φλώρινα.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχ. Νικηφόρο Μανάδη, τους εφημέριους του ναού, Αρχ. Επιφάνειο και Αιμιλιανό, καθώς και τον Αρχιδιάκονο Αγαθάγγελο.

Τον Θείο λόγο, μετά από παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο π. Νικηφόρος όπου με θεολογικό τρόπο ανέπτυξε κήρυγμα αναφερόμενος στην σταύρωση του Ιησού και στο σύγχρονο άνθρωπο.

Πριν την απόλυση ο οικείος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον ιεροκήρυκα για τα ωφέλημα λόγια που απεύθυνε στο εκκλησίασμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ναός ήταν κατάμεστος, αφού πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει τον Νεκρό Ιησού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου προεξάρχοντος του οικείου ποιμενάρχη κ. Θεόκλητου, ο οποίος πλαισιωμένος από τους κληρικούς του Ιερού Ναού, έψαλε τα εγκώμια έμπροσθεν του Νεκρού Ιησού.

Εν συνεχεία, με τη συνοδεία, τιμητικού αγήματος του στρατού, της φιλαρμονικής μπάντας της πόλης αλλά και χιλιάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί ο Σεβασμιότατος απεύθυνε Λόγο αγάπης, προς το συγκεντρωμένος πλήθος, ενώ κατέληξε με το αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης που αναμένει ολόκληρη η Οικουμένη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301261
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: