Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 21:12

esperinos ag georgiou 42

Νεάπολη | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα στην λαμπρότητα της Αναστάσιμης Ημέρας, κατά την οποία η Ορθοδοξία πανηγυρίζει τον θρίαμβο της ζωής κατά του θανάτου με την Ανάσταση του Σωτήρος ημών Χριστού, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες ευλαβείς πιστοί από την Νεάπολη και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην ακολουθία του λαμπρού Εσπερινού προς τιμήν του πολιούχου και προστάτου τους Αγίου προσερχόμενοι ομοθυμαδόν στον Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερή του Εικόνα και το Ιερό του Λείψανο.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχίμ. Διονύσιο Πατσάνη, τον Προϊστάμενο του ως άνω Ναού Πρωτ. Ελευθέριο Κουτσαυτάκη, από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της τοπικής Μητροπόλεως ενώ επικεφαλής του Λαού που υπερεπλήρωσε τον Ιερό Ναό ήταν ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης και Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Γεώργιος Μαρτζέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το λατρευτικό πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου της Νεάπολης, θα πραγματοποιηθεί και τριήμερο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων με τον τίτλο "Αγιωργίτικα» 2019", που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών και Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης που κορυφώνεται την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

Αύριο, αγιώνυμος ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στον εορτάζοντα ομώνυμο ιερό Ναό θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Νεάπολης και της Σταυρούπολης κ. Βαρνάβα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301552
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: