Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 01:45

neolaia imiliou 124

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο "Πέτρας" του Δήμου Πετρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαϊου 2019 η 1η εορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μικροί και μεγάλοι απ' όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου παρουσίασαν διαφορετικά δρώμενα η κάθε μία ενορία ξεχωριστά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Χορευτικά από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως και τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών.

Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής.

Μουσική στη Νοηματική από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Θεατρικό με τίτλο "Παραμύθι χωρίς Όνομα"τη συμμετοχή σχεδόν 100 παιδιών από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως.

Προβολή βίντεο με τίτλο "9 χρόνια πέρασαν" όπου περιελάμβανε φωτογραφικό υλικό από την χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα έως σήμερα, καθώς και την απονομή επαίνων και βραβείων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και Δήμαρχοι άλλων Δήμων των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η κ.Λιντζαροπούλου Ελένη και ο κ.Μερμιγκάκης Πασχάλης.

Πρίν την έναρξη του προγράμματος της εορτής των ενοριών πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους: κ.Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο (Διευθυντής Γρ.Νεότητος), κ.Νικοδήμου Αθανασίου (Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ) του Δημάρχου κ.Ευάγγελου Σίμου και του Μητροπολίτου Ιλίου κ.Αθηναγόρου.

Κατά την διάρκεια των χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Αθηναγόρας, τίμησε τον εφοπλιστή κ.Μαρτίνο Αθανάσιο με τον Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως για την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη καθ΄όλη την διάρκεια των 9 χρόνων αγλαόκαρπου ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εμπνευστές της 1ης εορτής νεολαίας η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 4.500 θεατές, ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς ΜητροπόλεωςΑρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου και ο Διευθυντής του Γρ.Νεότητος π.Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος.

Στην ομιλία του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως ανέφερε: "Η εορτή αυτή που πραγματοποιείται στην καρδιά της άνοιξης όπου οι πρωταγωνιστές της σημερινής εορτήςοι νέοι μας δηλαδή είναι η άνοιξη της ζωής, είναι τα μυροβόλα άνθη που στολίζουν τη ζωή και ιδιαίτερα την ζωή μέσα στην Εκκλησία. Οι νέοι μας είναι το φώς,η ελπίδα,η ζωή. Σήμερα το φεστιβάλ Νεολαίας της Μητροπόλεως μας αποτελεί μία λαμπρή απόδειξη ότι τούτος ο ευλογημένος τόπος της πατρίδας μας που τόσο δοκιμάζεται κατα καιρούς, μπορεί να ελπίζει, μπορεί να έχει την βεβαιότητα για ένα καλύτερο αύριο,εφόσον υπάρχουν οι νέοι που σε λίγο θα καμαρώσουμε."

Από την πλευρά του ο π.Ιωαννίκιος σημείωσε: "Η διάρθρωση του προγράμματος της Εορτής Νεολαίας είναι δομημένη με στόχο, να δοθεί η δυνατότητα μέσα στον λίγο χρόνο που έχουμε να αναδειχθεί το έργο όσο γίνεται και περισσοτέρων ενοριών. Να δείξουμε, ότι το έργο του άλλου δεν μας μειώνει αλλά μας αναδεικνύει, μας κάνει αδελφούς εν Χριστώ,μας εκφράζει,μας χαροποιεί και σε αυτή τη χαρά συμμετέχουμε, συνεργαζόμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Η σημερινή μεγάλη εορτή Νεολαίας θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην σύγχρονη κοινωνία μας που διέρχεται μία βαθειά κρίση αξιών.Θέλει να διακηρύξει, ότι υπάρχουν νέοι, οι νέοι της Εκκλησίας μας που έχουν ψυχικά χαρίσματα, που έχουν διανοητικές ικανότητες, που έχουν ωραίους παλμούς ψυχής,που είναι γεμάτοι όνειρα, γεμάτοι ιδανικά, με πολλή αγάπη για τον Θεό και την αρετή."

Πριν την λήξη της εορτής οι Υπέυθυνοι δημιούργησαν ένα βίντεο με εικόνες από τα 9 έτη ποιμαντορίας του κ.Αθηναγόρου, όπου εκεί ο π. Νικόδημος σημείωσε: "Το αποψινό φεστιβάλ νεολαίας σηματοδοτεί την συμπλήρωση των εννέα χρόνων διακονίας της Μητροπόλεως μας, μιάς και φέτος την άνοιξη, μήνα Μάιο συμπληρώνονται και έτσι μπαίνουμε στην αρχή της 1ης Δεκαετίας. Είναι σαν να εορτάζουμε τα ένατα μας γενέθλια. Εννέα χρόνια πέρασαν από την εκλογή και την χειροτονία και ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Εννέα χρόνια από τότε που η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον όρισε τιμονιέρη στο σκάφος, στη κιβωτό της τοπικής μας εκκλησίας. Δεν μοιάζουν πολλά να είναι τα χρόνια, είναι όμως είναι 9 χρόνια κόπων,αγωνίας,και προσπαθειών αλλά και με 9 χρόνια με λύπες και χαρές".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301756
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: