Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ιωαννίνων. 24/05 10:12

katixitika ioannina 9

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 και ώρα 20.30, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση λήξης του κατηχητικού έτους 2018-2019 της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Η υπέροχη, γεμάτη ζωντάνια γιορτή της νεότητας έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, αίθουσα «Βασίλειου Πυρσινέλλα» και αφορμή ήταν τα παιδιά μας, η χαρά των παιδιών μας.

Με την εκδήλωση αυτή ακόμα ένα κατηχητικό έτος ολοκληρώθηκε και επισφραγίσθηκε η λειτουργία των Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων.

Οι ευλογημένοι και φιλόξενοι χώροι των ενοριών μας δέχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε τα παιδιά τόσο για τη συμμετοχή τους στο λατρευτικό γεγονός όσο και για τη συμμετοχή τους στις κατηχητικές συναντήσεις.

Εκεί προσέλαβαν νέες γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες, συνάντησαν την διδαχή στην Ορθόδοξη πίστη, απέκτησαν και ανέπτυξαν φιλίες, συγχρωτίστηκαν μεταξύ τους, απασχολήθηκαν δημιουργικά, έπαιξαν, χάρηκαν, απέκτησαν νέες δεξιότητες και άλλα πολλά.

Η κατηχητική περίοδος που διανύσαμε διαπραγματεύθηκε το θέμα, το οποίο με πολλή σοφία πρότεινε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, με τίτλο «Γάμος, οικογένεια και μυστηριακή ζωή».

Σε αυτά τα μαθήματα οι ιερείς μας και οι συνεργάτες μας προσπάθησαν να δώσουν στα παιδιά την ορθή και κατά το δυνατόν πλήρη εικόνα για το τι είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανικός γάμος και η οικογένεια, και οι δυο θεσμοί και θεμέλια της κοινωνίας μας που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βάλλονται ποικιλοτρόπως.

Στη γιορτή λήξης, αυτή τη φυσική κορύφωση και κατακλείδα του κατηχητικού έτους συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιών.

Με τη συνδρομή των υπευθύνων ιερέων νεότητας και των λαϊκών συνεργατών των Ενοριών τα παιδιά απέδωσαν με επιτυχία τραγούδια, παρουσίασαν εξαιρετικά χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, πρόβαλλαν θαυμάσιες ταινίες που τα ίδια δημιούργησαν, παρουσίασαν θεολογικά Πατερικά κείμενα και εξέθεσαν αγιογραφίες που αυτά φιλοτέχνησαν. Όλα τα παραπάνω ήταν εμπνευσμένα από το γενικό θέμα της χρονιάς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μαξίμου κ. Θωμάς Ανδρέου, ο οποίος, αφού μετέφερε τις Πατρικές ευχές και ευλογίες του Επισκόπου μας προς τα παιδιά μας αλλά και τους συνεργάτες για τις εξαίσιες προσπάθειές τους, ευχαρίστησε τους γονείς για το γεγονός ότι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράσθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα.

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

katixitika ioannina 1

Εμφανίσεις: 301574
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: