Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σύρου. 06/06 19:44

sifnos 4

Με τέλεση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σίφνου Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας κ. Νικολάου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Σύρου κ. Δωρόθεου Β’, η Σίφνος εόρτασε τη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και την τοπική Θεομητορική εορτή της Παναγίας Χρυσοπηγής, με την παρουσία, εκτός των και εχθές παραστάντων, της Ειρηνοδίκη Μήλου, Εκπαιδευτικών και Μαθητών όλων των σχολείων της νήσου με τις σημαίες τους και νεανίδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου με παραδοσιακές στολές.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου, στην συνεχή και αέναη παρουσία Του στην ζωή των ανθρώπων και προέβη στην διαπίστωση ότι ο άνθρωπος χωρίς Χριστό δεν έχει ουδεμία αξία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο απερχόμενος δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης ευχήθηκε με θερμά λόγια προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και του προσέφερε Αρχιερατικό Εγκόλπιο με την Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία τους και τον συνεχάρη για τα όσα κατά τη θητεία του προσέφερε στη Σίφνο.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ανέπεμψε και δέηση υπέρ των μαθητών.

Οι εκδηλώσεις επιλέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος στα Προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού.

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

IMG 1496

IMG 1496

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

sifnos 1

Εμφανίσεις: 301683
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: