Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/06 15:05

ekdormi 6

Με τη Χάρη του Θεού η Σύναξη Νέων επιστημόνων και εργαζομένων ανδρών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποίησε την Λήξη των συναντήσεών της με μια πολύ όμορφη προσκυνηματική εκδρομή!

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος όλη την χρόνια σε εβδομαδιαία βάση είναι ο υπεύθυνος και συντονιστής των συναντήσεων, τριάντα περίπου μέλη της Συνάξεως βρέθηκαν στο πανέμορφο Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου.

Με τις ευλογίες του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου μετά από ένα εξαιρετικό γεύμα στο Λιτόχωρο, ανέβηκαν στα Πριόνια και στη συνέχεια στην Παλαιά Μόνη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Ξεχωριστή στιγμή η επίσκεψη στο σπήλαιο του Οσίου μετά από ημίωρη πορεία μέσα στο πανέμορφο δάσος που αποζημίωσε όλους με το εκπληκτικό φυσικό του κάλλος. Ο επόμενος σταθμός ήταν η Νέα Μονή του Οσίου Διονυσίου όπου οι εκδρομείς προσκύνησαν και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο άρτιο μουσείο κειμηλίων και θησαυρών της Ιστορικής αυτής Μονής.

Ιδιαίτερη ευλογία για τη Σύναξη, η φιλοξενία της στη συνέχεια στο Κελί του Αγ. Νικολάου πλησίον της Μονής, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης κ. Αγαθόνικος με όλη του την αγάπη προσέφερε εκλεκτό κέρασμα και συγχρόνως απηύθυνε ωφέλιμο πνευματικό λόγο στους Νέους.

Τα μέλη της Συνάξεως επιστρέφοντας στην Καλαμαριά ευχαρίστησαν από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους και πνευματικό τους πατέρα που παρόλο το δύσκολο πρόγραμμά του, επιμελείται ο ίδιος προσωπικά και με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη την νέα αυτή προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

ekdormi 1

ekdormi 2

ekdormi 2

ekdormi 2

ekdormi 2

Εμφανίσεις: 300347
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: