Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Πατρών. 14/07 22:38

patro erio 10

Τιμή στον αοίδιμο Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Δέρκων Γρηγόριο, απέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Πατρών, στον τόπο που γεννήθηκε, ο ήρωας Αρχιερέας, στην Ζουμπάτα Αχαίας.

Κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, από τότε που εγκατεστάθη στην Πάτρα ως Αρχιερεύς, ανεβαίνει στην ιστορική Ζουμπάτα και δίνει ζωή στον τόπο που μπορεί τώρα να είναι ρημαγμένος, αλλ' όμως κάθε μονοπάτι και πέτρα μαρτυρεί την δόξα και τους αγώνες για την Πίστη και το Γένος.

Στη Ζουμπάτα ο Σεβασμιώτατος έχει στήσει προτομή του Εθνομάρτυρος Ιεράρχου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ζουμπάτας και εν συνεχεία εν πομπή μετεφέρθη η εικών του Εθνομάρτυρος στον τόπο όπου ευρίσκεται η προτομή του και ανεπέμφθη δέησις.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στον σωτήριο ρόλο της Εκκλησίας κατά τα μαύρα χρόνια της πικρής σκλαβιάς και στις θυσίες την ηρώων Κληρικών Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων και Μοναχών υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

«Αν δεν υπήρχε η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι θυσίες των πατέρων μας, θα είμασταν ακόμα σκλαβωμένοι», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος.

patro erio 1

patro erio 1

patro erio 1

patro erio 1

patro erio 1

patro erio 1

patro erio 1

patro erio 1

patro erio 1

Εμφανίσεις: 300350
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: