Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/07 00:15

profitis ilias ioannina 91

Για την Romfea.gr | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 η μνήμη της πυρφόρου αναβάσεως στους ουρανούς του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Καρδαμιτσίων στα Ιωάννινα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "ίσως ο Προφήτης Ηλίας να είναι η πιο εμβληματική μορφή της Παλαιάς Διαθήκης μετά τον Μωϋσή".

"Ο Προφήτης Ηλίας είναι ένα ανήσυχο πνεύμα και βλέπει τους ταγούς του λαού του, του έθνους του να έχουν εισάγει τα είδωλα και την λατρεία των ψευτοθεών μέσα στον Ισραήλ και πονάει η ψυχή του, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση γιατί δεν μπορεί να βλέπει τον άνθρωπο να κάνει αυτό που πραγματικά βδελύσσεται ο Θεός" πρόσθεσε ο κ. Μάξιμος.

"Δυστυχώς η ειδωλολατρεία έχει ως αποτέλεσμα να ξεπέφτει ο άνθρωπος, και ως πρόσωπο αλλά και ως κοινωνία και ως έθνος. Ο Προφήτης Ηλίας είναι ένας οδοδείκτης, είναι ένας φάρος ζωής, είναι ένας φάρος φωτός, είναι ένας φάρος πνευματικότητας, είναι ένας φάρος που οδηγεί τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα εμάς τους πιστούς Ορθοδόξους εκεί που υπάρχει ασφάλεια, εκεί που υπάρχει η όντως ζωή, εκεί που υπάρχει η Χάρις και η δύναμη του Θεού" υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχήθηκε λαμβάνοντας αφορμή από τον Προφήτη Ηλία να πάρουμε την απόφαση να φύγουμε μακριά από τους κλέφτες και ψεύτες δήθεν πνευματικούς αλλοτρίων θρησκευτικών παραδόσεων έτσι ώστε πιστοί στην Ορθοδοξία να ζήσουμε αυτή την αγιαστική παράδοση που σώζει και οδηγεί προς την Σωτηρία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301510
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: