Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/08 17:01

metamorfosi kilkis 89

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς.

Πλήθος Κιλκισιωτών συνέρρευσε στον περικαλλή Ναό να τιμήσει την μεγάλη Δεσποτική εορτή και να μετέχει των Ιερών Ακολουθιών.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι καλούμαστε να γίνουμε μέτοχοι της Θεότητας, της αλήθειας όπως μας την αποκάλυψε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Για την μεταμόρφωση της ψυχής ενός εκάστου, είπε ο Σεβασμιώτατος, χρειάζεται εσωτερική δύναμη και συνέπεια στη ζωή μας, ευχόμενος καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης, με τη συμμετοχή στρατιωτών της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" και πλήθους ευλαβών πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 6 Αυγούστου, ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από Ιερείς της Πόλεως ενώ προ της απολύσεως και συμφώνως με το εκκλησιαστικό έθος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια, τα οποία διενεμήθησαν στους πιστούς.

Στην ιερά πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κα Μαρία Τσοπούλου, η Αντιδήμαρχος κα Κατερίνα Ζιούτα, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μποσμαλής, κ.α.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302358
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: