Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου. 08/08 10:12

sidirokasro 1

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου για την εύρυθμη λειτουργία των ενοριών, την εις βάθος εργασία που πρέπει να γίνεται για τον καταρτισμό των Χριστιανών, ιδιαίτερα των μονίμων κατοίκων της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και των πολλών επισκεπτών, κυρίως μεταναστών από τη Γερμανία, και τη στήριξη όλων, ο Σεβασμιώτατος κατήρτισε λεπτομερές πρόγραμμα επισκέψεώς του στις περισσότερες ενορίες της Ι. Μητροπόλεως.

Η περίοδος του Δεκαπενταυγούστου με τις παρακλήσεις, τις εορτές, και τις Κυριακάτικες Λειτουργίες προσφέρεται άριστα για το σκοπό αυτό. Στα 18 χρόνια ποιμαντορίας του ο Σεβασμιώτατος ανελλιπώς επισκέπτεται όλες τις ενορίες της Ι. Μητροπόλεως δύο και τρεις και σε κάποιες μεγαλύτερες και περισσότερες φορές.

Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος όρισε βάσει προγράμματος να τελεί δύο παρακλήσεις κάθε απόγευμα. Μια στις 7 και μια στις 8:15, αντίστοιχα σε μια μικρή και σε μια μεγαλύτερη πλησιόχωρη ενορία.

Ενθαρρύνει τις κυρίες των ενοριών οι οποίες με υπερβάλλοντα ζήλο έμαθαν άριστα να ψάλλουν, όχι μόνο τη μικρή, αλλά και τη μεγάλη παράκληση με πολύ καλά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα και τη μεγάλη κάθε χρόνο προσέλευση των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος με το εμπνευσμένο κήρυγμά του ενθαρρύνει τους πιστούς γι' αυτή τους την προσπάθεια, για την πίστη τους και την αγάπη τους στην εκκλησία μας. Το αυτό πράττουν και οι τρεις ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως αλλά και οι προσοντούχοι Ιερείς μας οι οποίοι και εξομολογούν κατ' αυτές τις ημέρες τον λαό μας.

Από την Πέμπτη 1 Αυγούστου μέχρι και σήμερα 8 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τις ενορίες 1) Κ. Αμπέλας, 2) Βαμβακοφύτου, 3) Λιθοτόπου, 4) Ηρακλείας, 5) Δασοχωρίου, 6) Ν. Κεσάνης, 7) Ποντισμένου, 8) Θεοδωρείου, 9) Χορτερού, 10) Βαλτερού, 11) Γεφυρουδίου και 12) Καμαρωτού.

Δηλαδή μέσα σε επτά ημέρες επισκέφθηκε 12 ενορίες και το αυτό θα πράξει και κατά το υπόλοιπο διάστημα μέχρι και την 31η Αυγούστου, οπόταν εορτάζει το Σιδηρόκαστρο την μεγάλη πανήγυρή του, αυτήν της Αγίας Ζώνης.

Ενδιάμεσα μεσολαβούν οι εορτές του Τιμίου Προδρόμου σε 4 ενορίες της Ι. Μητροπόλεως και στην Ι. Μονή του Ακριτοχωρίου. Επίσης, τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται και το κατασκηνωτικό τριήμερο των κυριών στην Κατασκήνωση από 9 έως 11 Αυγούστου.

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

sidirokasro 16

Εμφανίσεις: 302020
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: