Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/08 21:21

nikaias georgios 1

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου ο Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος Γέροντα Πολύκαρπο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωάννη Μαρή, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Αθανάσιο Λειβαδιά, τους συνεφημερίους του π. Αντώνιο Μπουσδέκη, π. Αναστάσιο Παππά και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην επικείμενη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

"Χάνοντας και την Παναγία, στερούμαστε, φαινομενικά πάντα, το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη γη. Είναι η Μεγάλη Μητέρα μας, πάνω και από την σαρκική μάνα μας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας πρόσθεσε: ''Μας παρηγορεί, ιδίως όσους χάνουμε προσφιλή μας πρόσωπα, ότι ο χωρισμός είναι προσωρινός, όπως και Εκείνη χωρίστηκε προσωρινά από τον Υιόν Της και τώρα είναι μαζί της αιωνίως".

"Μας δίνει θάρρος, διότι Εκείνη γέννησε τον Αρχηγό της Ζωής και όσοι πιστεύουν στον Υιόν Της δεν θα γευτούν θάνατο, αλλά θα ζούνε αιώνια κοντά στην Παναγία και τον Υιόν Της. Ας μείνουμε πάντα στη Σκέπη Της, με πίστη στον Τριαδικό Θεό" υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Αλέξιος.

Να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το κατ' έτος μνημόσυνο του Μακαριστού Προκατόχου του, Μητροπολίτου Νικαίας κυρού Γεωργίου Παυλίδη.

"Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Νικαίας Γεώργιος Παυλίδης σήμερα συμπληρώνει 29 έτη από την κοίμησή του, ακριβώς 9 Αυγούστου 1990. Αρχιεράτευσε στην Μητρόπολη για 22 έτη και διακρινόταν για την σύνεσή του και για τα πολλά του προσόντα" τόνισε ο Μητροπολίτης Νικαίας στην ομιλία του.

Επίσης ο Μητροπολίτης Νικαίας αναφέρθηκε στο έργο του Προκατόχου του και στην αγάπη του για την νεολαία, τονίζοντας ότι ο αείμνηστος Μητροπολίτης Γεώργιος μερίμνησε ώστε τα καλοκαίρια τα παιδιά να έχουν μία αναψυχή, ξεκινώντας την Κατασκήνωση στην Στεφάνη Βοιωτίας.

"Ο αείμνηστος Γεώργιος, ο ενάρετος αυτός Ιεράρχης της Εκκλησίας μας βρίσκεται στους ουρανούς και δέεται για τον Ιερό κλήρο και τον λαό. Άφησε έργο και πνευματικό και περισσότερο εστερέωσε τα έργα της Μητροπόλεώς μας" πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε και στο έργο που γίνεται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης, όπου και φέτος σε τέσσερις περιόδους φιλοξενήθηκαν 1000 παιδιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305609
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: