Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/08 21:20

esperinos koimiseos proti 1

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νεάπολη Νίκαιας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Πρέντζα και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

"Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου υπενθυμίζει την θνητή πλευρά Της, πρόσκαιρη και αυτή, δεδομένου ότι ο θάνατος Της ήταν μετάβαση στην Αληθινή Ζωή, κοντά στον Υιό Της, που είναι η Ζωή και η Ανάσταση όλων" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Χαρμολύπη μας καταλαμβάνει, γιατί ο θάνατος είναι πάντα έμπονος, αφού χάνουμε από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα, γονείς, αδέλφια, παιδιά, φίλους καρδιακούς. Η Παναγία είναι η Μεγάλη Μητέρα μας. Όμως η λύπη γίνεται και χαρά ανέκφραστη, γιατί γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η εδώ ζωή είναι προθάλαμος της Αληθινής Ζωής".

"Οι Αγιορείτες Πατέρες, ιδίως ο Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, προτρέπει τους Ιερείς να δέονται στην Παναγία, διότι Εκείνη παρακάλεσαν όλοι οι Άγιοι. Η Παναγία είναι η θέρμη πρέσβειρά μας προς τον Ουρανό. Είναι η Μεγάλη Μητέρα μας, η καταφυγή μας στις όποιες δυσκολίες μας" πρόσθεσε ο κ. Αλέξιος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Στην κάθε δυσκολία μας, «Παναγία μου», φωνάζουμε, στις τραγικές στιγμές σε Εκείνη καταφεύγουμε και ασπαζόμαστε ευλαβικά την Ιερά Εικόνα Της. Ο λαός Της έχει δώσει χιλιάδες προσωνυμία, είναι η Προυσσιώτισσα, η Σουμελά, η Παμμακάριστος, η Μεγαλόχαρη της Τήνου, η Εκατονταπυλιανή της Πάρου, η Ελεούσα, η Γιάτρισσα, η Φανερωμένη, η Μυροβλύτισσα, και τόσα αναρίθμητα άλλα, που εκφράζουν την ευλάβεια όλων μας, προς το ιερό Πρόσωπο Της".

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας και πλήθους πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302445
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: