Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/08 17:30

kiria ton aggelon 26

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκε ο πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Κιλκίς, όπου πανηγυρίζει ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός, με τον πιστό Λαό να συμμετέχει ομοθυμαδόν στις Ιερές Ακολουθίες για την Δέσποινα του κόσμου και σκέπη του ορθοδόξου πληρώματος.

Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο εψάλησαν και τα εγκώμια της Θεοτόκου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγάλη λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Θεομήτορος στους κεντρικούς δρόμους της Πόλεως, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" και πάνδημη συμμετοχή του κόσμου που έσπευσε να τιμήσει την Οδηγήτρια και Παρηγορήτισσα όλων και να καταθέσει τον σεβασμό, την τιμή και την ελπίδα του στον Επιτάφιο της. Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, καθώς ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Ν. Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

Ανήμερα της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Παν. Αρχ. π. Νικόλαο Ταλζιγιέ, Ιερέων και Ιεροδιακόνων, ενώ στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως για το πανσεβάσμιο ιερό πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού, ευχόμενος η προστασία και η σκέπη της να ακολουθεί τον Λαό στη ζωή του.

Στις εορταστικές λατρευτικές Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, αντιπροσωπεία Αξιωματικών της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος", εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς εξέφρασε τα συγχαρητήρια προς τον Προϊστάμενο του Ναού και τους συνεργάτες του, τόσο για την λαμπρή διοργάνωση της φετινής πανηγύρεως, όσο και για τα έργα που συντελούνται στον Ιερό Ναό και καλλύνουν ακόμη περισσότερο τον Ναό της Παναγίας του Κιλκίς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302492
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: