Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/08 12:53

xeirotonies kilkis 94

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα στην πνευματική χαρά της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός Αρσενίου του εν Πάρω ασκήσαντος, τον οποίο η Ενορία των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και προστατών του Κιλκίς, τιμά όλως ιδιαιτέρως.

Σήμερα, Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ στον Ναό των πολιούχων, στον οποίο φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αρσενίου, το οποίο είχε προσφέρει ευλαβώς ο μακαριστός Μητροπολίτης Παροναξίας κυρός Αμβρόσιος, ο οποίος είχε διατελέσει μέχρι το 1991 Μητροπολίτης στο Κιλκίς.

Στην Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κουτρής, ο Ιερομόναχος π. Νεκτάριος Ντέντας, οι Εφημέριοι του Ναού π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης και π. Στέφανος Μουρατίδης και οι Ιεροδιάκονοι π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και Γαβριήλ Ποικιλίδης.

Την ημέρα αυτή επέλεξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ να χειροτονήσει εις Πρεσβύτερον τον Διάκονον π. Αθανάσιο Χριστοδουλίδη καθώς και να δώσει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στον Υποδιάκονο π. Γεώργιο Νίκου, 36 ετών, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών ,αγιογράφο.

Στον κατάμεστο από ευλαβείς πιστούς Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες προς τους νεοχειροτονούμενους, τους οποίους προέτρεψε να εισέλθουν στα Άγια των Αγίων με φόβο Θεού και να αναλογιστούν την μεγίστη ευθύνη που αναλαμβάνουν έναντι του Θεού και του Λαού Του, τον οποίο καλούνται να διακονήσουν μέσα από την λειτουργία των Θειοτάτων Μυστηρίων. Ευχήθηκε δε να έχουν μία καλή, ευλογημένη και θεάρεστη διακονική και ιερατική πορεία προς δόξαν Θεού και σωτηρίας των ψυχών που θα υπηρετούν.

Κλήρος και Λαός αναφώνησαν το "Άξιος", τόσο για τον νέο Πρεσβύτερο, όσο και για τον νέο Διάκονο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304914
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: