Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/08 16:40

peristerioy klimis kalamata 3

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, προέστη σήμερα, της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες στην ιδιαιτέρα πατρίδα του τη Μεσσηνία.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, στενός συνεργάτης του Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Πρωτ. Γεώργιος Γιαννόπουλος εφημέριος του ναού και οι Διάκονοι Νεόφυτος Σαχλάς και Βασίλειος Κουτσόγιαννης. Από του Ι. Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβ. Περιστερίου στο σύντομο αλλά γεμάτο νοήματα κήρυγμά του, προέτρεψε τον πιστό λαό του θεού να έχει πίστη και θάρρος ώστε να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και τρικυμίες της ζωής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Πρωτοσύγκελλό του διά την πρόσκληση και φιλοξενία, συγχαίροντας τον και διά την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιστορικού αυτού Ναού.

Προ της απολύσεως τον λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φίλιππος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Χαράς οι πάντες επλήσθημεν Σεβασμιώτατε, άμα τω ακούσματι της Υμετέρας εκλογής εις τον Επισκοπικόν Θρόνον της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, εις διαδοχήν του πολιού και κατά πάντα μοι σεβαστού Γέροντός μου, Μητροπολίτου πρ. Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, εξ ού έλαβον τους δυο βαθμούς της Ιερωσύνης, αυτούς του Διακόνου και του Πρεσβυτέρου, αλλά και όστις με ετίμησε με το οφίκκιον του Αρχιμανδρίτου προ είκοσι και πλέον ετών.

Και την χαράν αυτήν έρχεται να αυξήσει το γεγονός της ενταύθα παρουσίας Σας, εν τω Ιστορικώ τούτω Ναώ, τον οποίον προ δεκαετίας ετίμησε με την ενταύθα παρουσία του και ο πολιός προκάτοχός Σας κ. Χρυσόστομος. Και η χαρά αυτή αυξάνεται έτι περαιτέρω καθότι η εκκλησιαστική αύτη επαρχία υποδέχεται πλέον ως Μητροπολίτην Περιστερίου Υμάς το άξιον τέκνον της, το οποίον προέρχεται εκ των κόλπων και των σπλάχνων αυτής.

Η χαρά όμως αυτή είναι και προσωπική δι εμέ, καθότι εν τω προσώπω Σας Σεβασμιώτατε και εν τω προσώπω, του κατά πάντα αγαπητού μου αδελφού, π. Χερουβείμ, αντικρίζω το ποίμνιον και τους ανθρώπους εκείνους τους οποίους διηκόνησα κατά την δεκαετή διακονία μου στην Ιεράν Μητρόπολιν Περιστερίου και συγκεκριμένα εις τον Ι. Ναόν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον οποίον διηκόνησα και άφησα ένα μεγάλο μέρος της νεανικής μου και αρχικής πορείας εν τη Εκκλησία.

Στο Ναόν αυτόν που κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε συμβάλλω τα μέγιστα διά την ανέγερσιν και αποπεράτωσίν του, πράγμα το οποίον ευτυχώς αναγνωρίζεται και είναι παγκοίνως ομολογούμενον.

Στο ναό αυτό που κατέθεσα όχι μόνο κόπο και ιδρώτα αλλά πολλές φορές και δάκρυα, αγωνιών και αγωνιζόμενος. Εν τω προσώπω Σας αντικρίζω τον μακαριστό Γέροντά μου π. Χαρίτωνα, ο οποίος άφησε στο Περιστέρι μνήμη αγαθού κληρικού, καλοκάγαθου και ειλικρινούς ανθρώπου, αλλά προ πάντων καλού παπά! Αυτό με προέτρεπε πάντα λέγοντάς μου «Θέλω να γίνεις όχι απλώς παπάς αλλά καλός παπάς»! Και αυτό προσπαθώ πάντα.

Σεβασμιώτατε, η αγάπη αποδεικνύεται με λόγους, με έργα και με προσευχή. Αν όντως με αγαπάτε και αποδεχθήκατε αυτήν την πρόσκλησίν μου, να έλθετε σήμερα εδώ, Σας παρακαλώ να προσεύχεσθε τόσο διά τους ενορίτας και κατοίκους αυτής της περιοχής, όσο και διά την εμήν αναξιότητα ώστε να διέρχομαι τον βίον μου εν προκοπή βίου και πίστεως, εις τον αγώνα της ζωής αλλά και της τιμής, εμπιστοσύνης και αγάπης της καρδίας του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εντός της αγκάλης του οποίου απολαμβάνω αυτάς. Και πάλιν , ως ευ παρέστητε Σεβασμιώτατε”.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

peristerioy klimis kalamata 1

Εμφανίσεις: 302364
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: