Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/08 13:21

klimis 4

Ήταν Αύγουστος στου έτους 1982 όταν ο νεαρός τότε Δημήτρης Κοτσομύτης, ενδύθηκε το Μοναχικό Σχήμα την 15η του μηνός, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και λάμβανε το όνομα Κλήμης, αλλά και τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης και καθίστατο Διάκονος της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας την 23ην του αυτού μηνός, ημέρα κατά την οποίαν αποδίδεται η μεγάλη αυτή εορτή, διά των τιμίων χειρών του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου του Β΄.

Αυτά τα δυο μεγάλα ιστορικά γεγονότα, τίμησε στα όρια της ιδιαιτέρας του πατρίδας, της Μεσσηνίας, ο εξ αυτής καταγόμενος Μητρο-πολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, ευρισκόμενος εις αυτήν αυτές τις ημέρες.

Το εσπέρας της Πέμπτης 22 Αυγούστου μετέβη στην Ιερά Μονή του Βουλκάνου και εκπλήρωσε οφειλετικό προσκύνημα στο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης, τελώντας και τον Εσπερινός της Αποδόσεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της Αποδόσεως της Κοιμήσεως χοροστάτησε και ιερούργησε στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή Παναγίτσα, πλησίον του Στρατοπέδου Καλαμάτας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου κληρικοί και συνεργάτες του Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης και ο Αρχιδιάκονος Ειρηναίος Γεροντής, ο οποίος ήγαγε και τα ονομαστήριά του επί τη μνήμη του Αγίου Ειρηναίου Λυώνος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας τον υπεδέχθησαν, ο Πρωτοσύγκελλος αυτής Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας π. Κρεσφόντης Πουλόπουλος και ο Διάκονος Αντώνιος Μανουσόπουλος.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Περιστερίου και οι συνοδεύοντες αυτόν μετέβησαν στην Ιερά Μονή Προφήτου Ιωήλ Καλαμάτας και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου της αειμνήστου Καθηγουμένης Χριστονύμφης, ενώ παράλληλα ευχήθηκε τα δέοντα και στην άρτι ενθρονισθείσα νέα Καθηγουμένη Καλλινίκη Μοναχή.

klimis 4

klimis 4

klimis 4

klimis 4

klimis 4

klimis 4

klimis 4

klimis 4

klimis 4

Εμφανίσεις: 303487
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: