Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας. 31/08 17:40

ag topous

Με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου.

Της εκδρομής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου και απηύθυνε πατρικούς λόγους.

Ο Μακαριώτατος δώρισε στον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα ένα αρχιερατικό εγκόλπιο με την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα και του ευχήθηκε για την επέτειο 25 ετών από την Χειροτονία του ως Μητροπολίτης της Αποστολικής Εκκλησίας της Βεροίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων απένειμε στον Μακαριώτατο το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων και τον ευχαρίστησε για την μεγάλη ευλογία που επεφύλαξε στους πιστούς της Ημαθίας με την πρόσφατη έλευση της Ιεράς Εικόνας της «Παναγίας του Όρους των Ελαιών», ενώ παράλληλα τον ευχαρίστησε για την συμμετοχή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εδώ και 25 χρόνια στις εκδηλώσεις των «Παυλείων» με την αποστολή εκπροσώπων του.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου το βράδυ συμμετείχαν στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Σερρών κ. Θεολόγου, ενώ μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας συμμετείχαν στην κάθοδο της Εικόνος της Θεοτόκου στην Γεθσημανή.

Το διήμερο 27-28 Αυγούστου συμμετείχαν στην ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας και στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό μνήμα, ενώ στην διάρκεια της εκδρομής ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τα περισσότερα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και τέλεσαν το συμβολικό βάπτισμα στον Ιορδάνη Ποταμό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302356
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: