Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. 08/09 14:13

theoskepastou soxou 1

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποινίς ημών Θεοτόκου.

Επίκεντρο της εορτής ήταν η Ιερά Γυναικεία Μονή της Παναγίας της Θεοσκεπάστου Σοχού, η οποία και αποτελεί μετόχιο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, όπου το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου ε.έ., ετελέσθη σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν οι Καθηγουμένοι των Ιερών Μονών Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας-Πάρου Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Πήχος, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού, Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, Δοχειαρίου Αγίου Όρους Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος, ο οποίος είναι και ο Πνευματικός της Μονής, καθώς επίσης και πολλοί Ιερομόναχοι, Ιερείς και Διάκονοι.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν, ο Α΄ Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Α΄ Γ.Ε.Α., Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, καθώς επίσης πολλοί Πιστοί και Προσκυνητές από διαφόρους προορισμούς της Πατρίδας μας, οι οποίοι και προσήλθαν με ευλάβεια μεγάλη, για να ασπασθούν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία κάθε χρόνο σε αυτήν την μεγάλη εορτή εξέρχεται εκ της Κιβωτού της Ορθοδοξίας όπου και φυλάσσεται, ώστε με την παρουσία Της να ευλογεί την επαρχία μας και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής, η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος, ενώ τέλος προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα προς όλους τους παρευρισκομένους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302013
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: