Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 21:06

genesio zixnon 13

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, περισσή κατάνυξη, συμμετοχή πλήθους κόσμου καί μέσα σε μία ξεχωριστή πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκε και φέτος το γεγονός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στον φερώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γραμμένης της Ιεράς Μητροπόλεώς Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Την παραμονή της εορτής ο Ιερός Κλήρος με προεστώτα τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιερόθεον, τις τοπικές αρχές, και τον ευσεβή λαό, υποδέχθηκαν επίσημα απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Τοπικής Εκκλησίας για τή μεγάλη, όπως τόνισε, ευλογία και αγιασμό των πιστών, τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, όσο και στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιο Αθανασιάδη, ο οποίος μετέφερε το Ιερό Λείψανο στην ως άνω ενορία από την οποία έλκει εκ μητρός την καταγωγή του.

Τό θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Βασίλειος Κορώσης, ο οποίος τόνισε πως το Εκκλησιαστικό έτος άνοίγει και κλείνει με τις εορτές της Παναγίας μας και υπογράμισε πως η πίστη και υπακοή της Παναγίας μας είναι οι βασικές αρετές τις οποίες και πρέπει να έχει ο κάθε πιστός.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις την οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος.

Την διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο π. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Γεννήσεως της Παναγίας μας και της ιδιαίτερης σχέσης που είχε ο Άγιος Νεκτάριος με το Υπερύμνητο πρόσωπο Της, σχέση την οποία τόνισε πως πρέπει να έχουν όλοι οι πιστοί ως γνήσια πνευματικά τέκνα Αυτής.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για την ενορία της Γραμμένης και γενικότερα για όλη την τοπική μας Εκκλησία, η παρουσία στα αναλόγια του ως άνω Ιερού Ναού του Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών Μουσικολογιωτάτου Καθηγητού κ. Αποστόλου Παπαδόπουλου με μέλη της Βυζαντινής του χορωδίας καθώς και του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Δράμας, Μουσικολογιωτάτου καθηγητού κ. Αποστόλου Αθιανού, οι οποίοι και συνδέονται με τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Βαμβακίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι κυρίες της ενορίας, μετά το τέλος του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προσέφεραν πατροπαράδοτα ποντιακά εδέσματα (κεσκέκ, πιροσκί και τανομένο σορβά) σε όλους τους προσκυνητές.

Την άρτια διοργάνωση της ως άνω πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως και Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου και των ενοριτών ευχαριστήσε τόσο τον ευσεβή λαό για την παρουσία του, όσο και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής.

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

genesio zixnon 1

Εμφανίσεις: 302223
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: