Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τρίκκης. 14/09 00:01

stavros trikala

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρις της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2019 πλήθος πιστών έσπευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιότερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείο νίκης, ελπίδος, ζωής, και αναστάσεως το οποίο και κόμισε από το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός από το κειμηλιαρχείο του Παναγίου Τάφου.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και συγχοροστάτησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος και ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατη Ιερά Λιτάνευση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού σε οδούς της ενορίας. Η μπάντα του Δήμου Τρικκαίων συνόδευε υπό τους ήχους της την Λιτανεία, ενώ ακολουθούσε στρατιωτικό άγημα μαθητών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, που απέδιδε τιμές, ενώ δεξιά και αριστερά του Τιμίου Σταυρού ήταν οι ιερείς της Μητροπόλεως, όπως και οι Αρχιερείς με τον ευλαβή λαό.

Η Ιερά Λιτανεία κατέληξε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία των αρχόντων του τόπου.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε οφειλετικώς και με άπειρη ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος παρείχε την πατριαρχική αυτού ευλογία και άδεια, ώστε να βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός στα Τρίκαλα.

Ευχαρίστησε και τους Αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως.

Μετά την προσφώνηση του Σεπτού Ποιμενάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο κάνοντας εκτενή αναφορά στο σύμβολο του Τιμίου Σταυρού τονίζοντας ότι πρόκειται για σύμβολο ειρήνης, καταλαγής και αγάπης, το οποίο έχει τη δύναμη να μας περνάει από τον θάνατο στην ανάσταση.

Ευχήθηκε δε η δύναμις και η χάρις του Ζωοποιού Σταυρού να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300815
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: