Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 12:37

ipsosi ioannina 172

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου και τον Πρωτοπρ. Βασίλειο Μαυρουδή από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυαυτείρων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύμβολο του Σταυρού και την σημασία του στην ζωή του χριστιανού.

"Ο Χριστός με το Τίμιο Αίμα που έχυσε πάνω στον Σταυρό ξέπλυνε την αμαρτία του κόσμου" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων πρόσθεσε: "Από εκείνη την στιγμή ο Σταυρός από φονικό όργανο έγινε το κλειδί της σωτηρίας. Έγινε το σταυροδρόμι στο οποίο συναντήθηκε η όντως Ζωή με τον θάνατο, για να νικήσει η όντως Ζωή".

"Ο Σταυρός του Κυρίου έγινε αυτό το τρόπαιο που καταδεικνύει ότι δεν μπορεί να νικήσει στον κόσμο το κακό" - συμπλήρωσε ο κ. Μάξιμος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Θα πρέπει να προσεγγίσουμε το μυστήριο του Σταυρού και να πάρουμε απόφαση να συσταυρωθούμε με τον Χριστό, να πάρουμε δηλαδή την μεγάλη απόφαση να καταθέσουμε την αμαρτία μας στα πόδια Του, να πάρουμε απόφαση να αλλάξουμε ζωή".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300938
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: