Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 20:38

epanomi 30

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Λαμπρότερος όλων ήταν ο φετινός εορτασμός της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην πόλη της Επαμονής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με την αισθητή παρουσία του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, που φιλοξενείται στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Τετάρτη 18 του μηνός.

Ήδη εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται καθημερινά να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο και να λάβουν την ευλογία του.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε και της τελετής της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού καθώς της λαμπρής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Βησσαρίωνα Καντούνη, Κληρικούς και Διακόνους της τοπικής Μητροπόλεως.

Πλήθος ευσεβών πιστών προσήλθαν και την κυριώνυμο ημέρα στον ιστορικό Ναό της Επαμονής για να ασπαστούν το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας, να καταθέσουν τον σεβασμό τους και να αντλήσουν δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου που από σύμβολο τιμωρίας μετατράπηκε σε σύμβολο νίκης και ελπίδας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Σταυρό του Κυρίου μας και στην πίστη των Χριστιανών στο σύμβολο που σκόρπισε το φως της δόξης μέσα από την Σταύρωση και την Ανάσταση του Σωτήρα Χριστού.

Η τελετή της υψώσεως έγινε σύμφωνα με το ιεροσολυμίτικο τυπικό ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε μετά τη θ. Λειτουργία παραδοσιακό κουρμπάνι με φασολάδα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301424
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: