Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/09 23:26

kernitsis 2

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στην πόλη των Πατρών.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών όπου έχουν αφιερωμένη στον Άγιο Ευστάθιο την δεύτερη Αγία Τράπεζα.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ευσταθίου τονίζοντας τον ρόλο της χριστιανικής οικογένειας, την αξία της πίστεως, της υπομονής και της μαρτυρίας Ιησού Χριστού που πρέπει να δίνεται σε κάθε εποχή ιδιαιτέρως στις ημέρες μας που η Αγία μας εκκλησία δέχεται πόλεμο από τους ανθρώπους του σκότους και της πλάνης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

kernitsis 1

kernitsis 1

kernitsis 1

kernitsis 1

kernitsis 1

Εμφανίσεις: 302046
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: