Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 27/09 12:31

xalkidos madoudi 1

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Μαντουδίου την παραμονή, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τους Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Κηρέως με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Προϊστάμενο της Ενορίας Μαντουδίου Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου και άλλους Ιερείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο εκ της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου Πρωτοπρεσβ. Ευάγγελος Σκιάνης.

Κατά την καθιερωμένη Λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ομίλησε επίκαιρα στην κεντρική πλατεία του Μαντουδίου, αναπτύσσοντας την ονομασία "υψιπέτης αετός", την οποία του προσέδωσες η Εκκλησία, αφού ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ένωσε την γη με τον ουρανό δια της υψηλής του Θεολογίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 ετελέσθη στο Μαντούδι Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τους προαναφερθέντες Κληρικούς.

Ο Πρωτοσύγκελλός, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου κήρυξε τον θείο λόγο προς τους προσελθόντες ευλαβείς χριστιανούς, αναφερθείς στην διακονία και το κήρυγμα της αγάπης, στα οποία ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αφιέρωσε όλη του τη ζωή ακολουθώντας, ως μαθητής, τον Χριστό και κηρύσσοντάς Τον μέχρι το τέλος της ζωής του, ως Απόστολος.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Τσέτσικας και ο Λαμπαδάριος κ. Ανδρέας Ματσούκας.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Παλιάτσος

xalkidos madoudi 2

xalkidos madoudi 2

xalkidos madoudi 2

xalkidos madoudi 2

xalkidos madoudi 2

Εμφανίσεις: 301237
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: