Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/10 21:38

drastiriotites kalamaria 32

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και ευλογίας, από 29-31 Οκτωβρίου 2019, με προσκυνηματικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε η Ιερά αποδημία των κληρικών, κλιμακίου επιτρόπων και στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σε δομές της Αρχιεπισκοπής, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και μεγάλη χαρά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο, τους κληρικούς και συνεργάτες της Μητροπόλεως, στο Κέντρο Γεροντολογίας «Ο Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι.

Ο Αρχιεπίσκοπος, η διευθύντρια του Κέντρου κ. Μάρθα Καλκανδή και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ιδρύματος ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και πραγματοποίησαν την ξενάγηση σε όλους τους χώρους και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς και τα στελέχη της Μητροπόλεως επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση για την ιστορία, τις δράσεις, και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος, οι κληρικοί και τα στελέχη έμειναν κατενθουσιασμένοι από την ολόθερμη υποδοχή, τις εξαιρετικές φιλανθρωπικές και προνοιακές δομές της Αρχιεπισκοπής, καθώς και για την αβραμιαία φιλοξενία και ενεργή συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου, για περισσότερο από τρεις ώρες, στο πρόγραμμα ξενάγησης.

Ακολούθως, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης συνόδευσε τους συμμετέχοντες στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκε παράθεση γεύματος και ξενάγηση.

Το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας περιλάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Βυζαντινό Μουσείο.

Ακολούθως, με τη σεπτή ευλογία του Αρχιεπισκόπου, ο Σεβασμιώτατος Καλαμαριάς και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τις Αίθουσες συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

Το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος στα Βριλήσσια.

Εκεί, τους υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Ράπτης με τους συνεργάτες του προσφέροντας πλουσιοπάροχο γεύμα, γόνιμο διάλογο, συζήτηση και παρουσίαση των θαυμαστών Ενοριακών δομών που συμπεριλαμβάνουν πρότυπες και υπερσύγχρονες σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Μια ακόμα έκπληξη ανέμενε το απόγευμα της ίδιας μέρας όλους τους συμμετέχοντες.

Η φιλόξενη αγκαλιά της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου και των εφημερίων κληρικών, μαζί με το ολόσωμο Πάνσεπτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου άνοιξαν ολόθερμα την αγκαλιά τους για να υποδεχθούν τους προσκυνητές από την προσφυγική Νέα Κρήνη και Καλαμαριά, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της αδελφικής Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας ολοκληρώθηκε με προσκύνημα των χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων του μεγάλου θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή του, στην Αίγινα, και με επίσκεψη στην Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Μηνά Αιγίνης.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην Καλαμαριά έμπλεοι χαράς, αφού αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες, ωφέλιμες πληροφορίες και εφόδια για τη διακονία τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 290185
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: