Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/11 22:28

ypodoxi agias anastasias 9

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Φέτος, και πάλι όπως το 2016, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου είχε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί το Ιερό Λείψανο της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας, το εσπέρας της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Πρόκειται για μια ευγενική προσφορά εκ μέρους της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους που αποσκοπεί στην πνευματική ωφέλεια και ενίσχυση των πιστών της ακριτικής Μητροπόλεως.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσιοπαρθενομάρτυρος, το οποίο κόμισε ο Ιερομόναχος Παϊσιος, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης, έμπροσθεν του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού, από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τις αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και τον πιστό λαό που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία της Αγίας.

Ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με τον Σεβασμιώτατο να επισημαίνει στη σύντομη προσλαλιά του την ευλογητή παρουσία του Ιερού Λειψάνου που αποβλέπει στον αγιασμό και την πνευματική στερέωση των πιστών, οι οποίοι βρίσκουν φως και ελπίδα στον δρόμο του Χριστού, μέσα από τους Μάρτυρες και τους Αγίους.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς από την 1η έως και την 3η Νοεμβρίου και καθόλες τις ημέρες της παραμονής του θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301614
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: