Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. 04/11 13:18

ioannikios lagada 1

Την 4η του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Ιωαννικίου του Μεγάλου και του εκ Δράμας Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της Τιμής των Αγίων ως οδοδείκτες πορείας για τον καθένα, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι Χριστοκεντρική και Χριστομίμητος.

Καταλήγοντας ευχήθηκε από καρδίας τα Έτη Πολλά στον εορτάζοντα Καθηγούμενο και Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σοχού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κοτσώνη, ο οποίος και άγη τα ονομαστήρια του, προτρέποντας τον να συνεχίζει την αγαπητική του διακονία προς όφελος των πνευματικών του παιδιών.

Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν κατά το μοναχικό τυπικό τα κόλλυβα των Αγίων, ενώ ακολούθησε και το παραδοσιακό μοναχικό κέρασμα στην Τράπεζα της Μονής, το οποίο προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους ευλαβείς προσκυνητές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 265675
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: