Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. 12/11 23:13

esperinos eleftherion

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έκλεισαν οι εόρτιες εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθερώσεως της πόλεως της Καστοριάς και της μνήμης του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, του πολιούχου της πόλεως.

Έτσι, το απόγευμα τελέστηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας.

Στο τέλος του Εσπερινού, Κλήρος και λαός ξεκίνησαν για την λιτανεία προς το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μουζεβίκη (Άγιος Μηνάς).

Συγκινητική ήταν η παρουσία του αγήματος του στρατού, αλλά και των στελεχών των πολιτιστικών συλλόγων της πόλεως που σχημάτισαν λαμπαδηδρομία συνοδεύοντας τα Άγια Λείψανα και την Ιερά Εικόνα του Αγίου Μηνά προς το Παρεκκλήσιό του.

Εκεί, περίμενε την πομπή πλήθος κόσμου. Στον αύλειο χώρο έγινε η υποδοχή και ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, μιλώντας για την ευεργεσία του Άη-Μηνά στον καστοριανό λαό και ευχαριστώντας όλους για την άψογη διοργάνωση και συνεργασία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Εν συνεχεία, ψάλθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Μηνά εντός του Ιερού Παρεκκλησίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300165
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: