Γράφτηκε από τον/την I.M. Μάνης. 13/11 20:08

manis 1

Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημων Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης και Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιουμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο εορτάζων καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιατρίσσης Μάνης, αρχιμ. π. Χρυσόστομος Πανταζής, ο οποίος τελείωσε την ομιλία του, με την παραλλαγή της φράσης του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, αναφερόμενος προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας ‘’Σεβασμιώτατε σας πάμε’’.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκαν στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Γύθειο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και στη συνεχεία Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ευσταθίου, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μίλησε για τον Ιερό Χρυσόστομο και ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας έτη πολλά, ευλογημένα και πάντοτε με τα σοφά λόγια του.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, ο Εισαγγελέας Γυθείου κ. Πασαλίδης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Γυθείου κ. Βαϊτσης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χρυσακόπουλος, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Διοικητής της Τροχαίας Σπάρτης κ. Μαυροειδόγκονας, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, η εκπρόσωπος του Διοικητής της 2ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστρατήγου κ. Κωνσταντάκου, Λοχίας κα Βορρέα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εισαγγελικοί λειτουργοί, αντιπροσωπεία μαθητών/τριων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου, εκπρόσωποι λοιπών συλλόγων και φορέων και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε όλους από καρδιάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301593
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: