Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 17/11 13:34

DSC 4651 Copy

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου η Πρώτη Ενθρονιστήρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην καρδιά της Ένδοξης Ρούμελης, στον λαμπροφορούντα και καταστόλιστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στον Όρθρο χοροστατησε ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Συμεών, ο οποίος ακολούθως προεξήρχε του λαμπρού Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, πολλών Ιερέων της Μητροπόλεως μας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, του Ιερολ. Αρχιδιακόνου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών π. Ιωάννου Μπούτση και άλλων Διακόνων.

Τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια οι Πολυμελείς Βυζαντινού χοροί του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Μαντέ εκ δεξιών και του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ εξ αριστερών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και κατά την σημερινή Θεία Λειτουργία οι εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι είχαν κατακλύσει από νωρίς το πρωί τον Μητροπολιτικό Ναό, με έκδηλα τα συναισθήματα του ενθουσιασμού και της χαράς αναφωνούσαν συνεχώς το ΑΞΙΟΣ στο νέο μας Ποιμενάρχη. 

Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μέχρι και της Ενθρονίσεως του Ποιμενάρχου μας διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στην Πρώτη, Ιστορική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Ποιμενάρχου στην Ιερά του Καθέδρα υπογράμμισε: 

«Σεβασμία των Αρχιερέων χορεία,

Πατέρες και Αδελφοί συλλειτουργοί και Χριστού Διακονία,

Εξοχώτατοι, ενδοξότατοι, αγαπητοί μου αδελφοί.

Εάν η χθεσινή ημέρα ήταν όντως μία ημέρα ιστορική για την Μητρόπολη Φθιώτιδος και την πόλη της Λαμίας, γιατί για πρώτη φορά εισήλθε στη Μητρόπολή του ο νέος Μητροπολίτης σας κ. Συμεών, σήμερα, στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τελεί, γίνεται η ουσιαστική του ενθρόνιση.

Κι όπως διαπιστώσατε, μετά το «Άγιος ο Θεός», ανέβηκε στην καθέδρα του και αναφωνήσαμε το «Άξιος». Είναι αυτή η κατ’ εξοχήν καθέδρα του Επισκόπου στην κάθε τοπική Εκκλησία και στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό του Ναό. Σε αυτήν την καθέδρα, σε αυτόν τον θρόνο, ουδείς άλλος ποτέ μπορεί να ανέβει όσο ζει ο τοπικός Επίσκοπος και Μητροπολίτης και μόνον ο διάδοχός του θα ανέβει σε αυτήν. Αυτή είναι η παράδοση της Εκκλησίας μας. Και είναι ενδεικτικό της σημασίας του Επισκόπου μέσα στην Εκκλησία.

Ο Επίσκοπος παραμένει αυτός, ο οποίος συγκροτεί μια τοπική Εκκλησία, φέροντας τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και την πληρότητα της ιεροσύνης και αυτός μεταδίδει αυτή τη χάρη και στους Ιερείς του και καλεί και τους διακόνους να συμπράξουν στο έργο της λατρείας σήμερα, παλαιότερα και στην κατήχηση και στη φιλανθρωπία. Και έτσι καλούνται όλοι μαζί να λειτουργήσουν το Σώμα του Χριστού για τον λαό του Θεού.

Αλλά η Εκκλησία είναι και Αγία και ο Επίσκοπος καλείται να κηρύξει την αγιότητα και να γίνει υπόδειγμα αγιότητας. Και η αγιότητα είναι ακριβώς το πνεύμα της θυσίας, είναι η υπακοή στο θέλημα του Θεού, είναι η αίσθηση ότι είμαστε διάκονοι και αρνούμεθα κάθε τι που είναι εξουσία.

Πολλές φορές στα μάτια των ανθρώπων εμφανιζόμαστε να έχουμε κάποια εξουσία. Δεν είναι, όμως, αυτό. Είμαστε διάκονοι, όπως εχθές θαυμάσια τόνισε ο νέος σας Μητροπολίτης, και καλούμεθα να εκφέρουμε λόγο αγιότητος, που σημαίνει το λόγο του Χριστού. Με άλλα λόγια, να μπορέσουμε, αυτό εξάλλου καλούμεθα από τη θέση μας να κάνουμε, να είμαστε εις τύπον και τόπον Χριστού, να πούμε και να κάνουμε ό,τι θα έκανε ο Χριστός.

Ξέρω, στα μάτια σας αυτό δεν είναι εύκολο να το διακρίνετε. Έτσι, όμως, πρέπει. Και ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας και θα πρέπει εμείς οι Επίσκοποι πρωτίστως να εκφέρουμε λόγο Χριστού και μόνο Χριστού.

Γιατί, ο λόγος του Χριστού πάντοτε ενώνει.
Γιατί, ο λόγος του Χριστού γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων.
Γιατί, ο λόγος του Χριστού υπερασπίζεται τον κάθε άνθρωπο.

Γιατί, για τον Χριστό ο κάθε άνθρωπος από όπου και εάν προέρχεται, όπου και εάν ανήκει, ακόμη και εάν κάπου αλλού πιστεύει, ακόμα και εάν δεν πιστεύει, παραμένει ψυχή, ζωντανή εικόνα του Θεού. Και αυτό το τόνισε ο νέος σας Μητροπολίτης.

Έτσι από σήμερα έχετε, πλέον, τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη σας. Ένα νέο άνθρωπο που ήδη τον γνωρίσατε, γιατί προηγήθηκε η φήμη του. Μίλησε εχθές από την καρδιά του. Και είναι πολύ όμορφο πράγμα ο Πατέρας να μιλάει με την καρδιά του. Και τώρα, πλέον, εναπόκειται σε αυτόν και σε εσάς να κάνετε, και θα την κάνετε, την ενότητα πραγματικότητα και αλήθεια. Κάθε Θεία Λειτουργία θα είναι μία ενότητα Χριστού, θα είναι μία ενότητα αρχόντων και λαού, κλήρου και λαού, και έτσι θα συγκροτείται η τοπική Εκκλησία και θα είστε χαρά Θεού και αγαλλίαμα ανθρώπων.

Και είμαι βέβαιος, γιατί γνωρίζουμε τον αδελφό μας πλέον Συμεών, ότι θα κηρύξει το λόγο της Αληθείας και, κυρίως, θα μιλήσει με το παράδειγμά του και λιγότερο με τα λόγια του. Κι αυτό είναι που μετράει στην εποχή μας, είναι αυτό που διψούν οι νέοι.

Και έχετε πολλά παιδιά. Αυτόν τον λίγο καιρό που έμεινα και εγώ ανάμεσά σας, ως τοποτηρητής, γνώρισα δεκάδες εκατοντάδες παιδιά που προσεγγίζουν το Άγιο Βήμα, που είναι στην Εκκλησιαστική Σχολή, που αγαπούν την Εκκλησία. Υπάρχουν και άλλα παιδιά. Θα τα βρει και αυτά. Το είπε εχθές. Θα ψάξει για όλους.

Και είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο Πατέρας πονάει η καρδιά του για όλα τα παιδιά του. Και είμαστε βέβαιοι ότι και μέσα στην Ιεραρχία πλέον από τούδε και στο εξής θα έχει σημαντικό ρόλο, όπως όλοι μας.

Γιατί η ενότητα, αδελφοί μου, δεν είναι μαγεία. Είναι μια άσκηση, είναι μια άσκηση καθημερινή. Θέλει πολλές φορές κόπο, θέλει πόνο, προσευχή. Αλλά τη σφυρηλατούμε στην Ιεραρχία μας, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και κρατούμε την Ιεραρχία ενωμένη, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πανορθόδοξα αλλά και προβλήματα του τόπου μας.

Και είμαι βέβαιος, ότι θα ακολουθήσει και την παράδοση όντας παραδοσιακός και στη μορφή του, παραδοσιακός θα παραμείνει και στη Λατρεία και στους τρόπους. Γιατί, έτσι θέλει ο λαός μας, να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις μας.

Σεβασμιώτατε,

σας διαβεβαιώνω ότι είστε σε ένα λαό που ξέρει να παραμένει ενωμένος, δεν θα δυσκολευτείτε. Είμαι σίγουρος ότι θα σφυρηλατήσετε ακόμη περισσότερο αυτή την ενότητα με τους άρχοντες, με τους ανθρώπους που ο λαός έχει εμπιστευτεί και που, είμαι σίγουρος, θα συμπαρασταθούν στο έργο σας.

Έχετε έναν λαό με ιστορία μακραίωνη και έτσι θα έχετε τη χαρά να ποιμαίνετε ανθρώπους αξίους, εργατικούς, επιστήμονες και πολλούς άλλους, νεολαία που σφύζει από ζωή σε έναν τόπο ευλογημένο, που όλοι τον γνωρίζουμε και τον θαυμάζουμε.

Ευχόμεθα από τα βάθη της καρδιάς μας ο Θεός να σας δίνει δύναμη και υγεία να αναλάβετε αυτό το έργο που η Εκκλησία σάς ανέθεσε και να φέρετε εις πέρας την ενότητα, να είστε όντως ένας Επίσκοπος της Εκκλησίας, όπως σας θέλουμε, σφυρηλατώντας και την ενότητα μέσα σε ολόκληρη την Εκκλησία μας, κρατώντας τις παραδόσεις και κηρύσσοντας την αλήθεια του Θεού που σώζει! Αμήν».

Προ της απολύσεως του Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργο ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης προσεφώνησε με εγκαρδιότητα τον Ποιμενάρχη μας και εξ ονόματος του Φθιωτικού Λαού σημείωσε:

«Με πίστη, βαθιά εκτίμηση, ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και αμέριστη συγκίνηση, χθες καλωσορίσαμε στη Λαμία, την πρωτεύουσα της Περιφερειακής μας ενότητας και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το νέο μας Ποιμενάρχη.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα μας,

Επιτρέψτε μου σήμερα, στο σύντομο χαιρετισμό μου, λίγα λόγια από καρδιάς, εκ μέρους και για λογαριασμό όλων των Φθιωτών συμπολιτών μας.

Η Φθιώτιδα, είναι ένας αγιοτόκος τόπος με πλούσιο ιστορικό παρελθόν και αξιόλογες πνευματικές καταβολές. Η αξιόλογη ιστορία της και η πλούσια γη της, που ευλογήθηκε με ευφορία, προίκισαν τους ανθρώπους της με την αρετή της φιλοξενίας, τη χαρά της δημιουργίας και τους ενέπνευσαν τις αξίες της συνεργασίας και της ακούραστης προσπάθειας.

Αυτός ο ευλογημένος τόπος με το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο χάρη στην πλούσια δράση των ανθρώπων, των αξιόλογων σωματείων και των συλλόγων του,

Αυτός ο τόπος με τις ισχυρές θρησκευτικές καταβολές που διατηρούνται ακμαίες χάρη στην εκκλησία και το μεγάλο έργο των αξιόλογων κληρικών του,

Αυτός ο τόπος σήμερα σας καλωσορίζει, Σεβαστέ μας Πατέρα, ευχόμενος το ποιμαντορικό σας έργο να είναι πλούσιο, σε μια εποχή μεγάλων αμφισβητήσεων, προκλήσεων και προσδοκιών!

Πρόθυμοι να εργαστούμε από κοινού για τα κοινά μας οράματα και τους στόχους που θέτουμε ως κοινωνία, είμαστε βέβαιοι ότι θα περιβάλλετε την Φθιώτιδα με Αγάπη και Κατανόηση, Αξιοσύνη και Θεία Έμπνευση. Σπέρνοντας στις καρδιές μας τη Δύναμη και την Πίστη, είμαστε βέβαιοι ότι θα θερίσουμε μαζί Σας, τους γόνιμους καρπούς της σύμπραξης και της συνεργασίας σε δύσκολες εποχές. Απροσχημάτιστοι βοηθοί και ακάματοι συμπαραστάτες, θα είμαστε δίπλα Σας για να αγωνιζόμαστε και να αγωνιούμε κι εμείς, όπως κι Εσείς, για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Σήμερα, αυτή την ιερή και συμβολική για την Φθιώτιδα ημέρα, Σας καταθέτουμε την έντιμη και ειλικρινή θέλησή μας να συμπορευτούμε μαζί Σας στην νέα περίοδο της πνευματικής και εκκλησιαστικής για τον τόπο μας ζωής. Σας καταθέτουμε την από καρδιάς διάθεσή μας να συνεργαστούμε.

Σεβασμιώτατε,

Μόλις χθες, μας αναγγείλατε ότι έρχεστε να χτυπήσετε τις πόρτες της καρδιάς μας. Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Διότι εδώ, στη Λαμία, στη Φθιώτιδα, στην καρδιά της Ελλάδας, οι καρδιές όλων μας, της κάθε μιας και του καθένα από εμάς, ήδη χτυπούν στον τόνο της δικής σας καρδιάς και λαχταρούνε να γευτούν την πατρική σας αγάπη!!

Καλώς ορίσατε στη Φθιώτιδα, στην πρωτεύουσα του νόμου μας και έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία!

Kατασπαζόμαστε την δεξιά σας και εκζητούμε την ευλογίαν σας!

Άξιος!»

Ακολούθως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε ευγενώς στον Σεβασμιώτατο ένα χειροποίητο ασημένιο δίσκο, όπου μέσα του είναι χαραγμένα, το άγαλμα του Λεωνίδα, η προτομή του Εθνοιερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου και η Γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Συμεών βαθειά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τα καλά του λόγια και την γενάτη αγάπη και ευγένεια προφορά του και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα, για τα καλά σας λόγια αλλά και για το όμορφο δώρο με τους πολλούς συμβολισμούς, τα πολλά νοήματα και τη διευρυμένη δυνατότητα έμπνευσης, την οποία δίνει. Διότι κανείς μπορεί να έχει έμπνευση για το μέλλον μονάχα αν πατάει γερά στο παρελθόν.

Όποιος νομίζει ότι αν διαγράψει το παρελθόν και το κλείσει μέσα σε ένα ντουλάπι και το σβήσει, ότι μπορεί να έχει μέλλον είναι πολύ γελασμένος.

Μονάχα με γερές ρίζες με γνώση του παρελθόντος, με γνώση της Ιστορίας, αλλά μία γνώση δυναμική και όχι μία γνώση στατική μπορεί κανείς να προχωρήσει μπροστά στο μέλλον.

Τούτη την ημέρα, που τελέσαμε την πρώτη Θεία μας Λειτουργία και καθώς η ζωή μας καλείτε να είναι μία συνεχής Θεία Λειτουργία, μία Θεία Ευχαριστία, μία Ευχαριστία μετά την Ευχαριστία αλλά και μία Ευχαριστία πριν την Ευχαριστία, θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω πάνω από όλα, το λαό της Φθιώτιδος, ο οποίος πλημμύρισε χθες όχι μονάχα τους δρόμους και τις πλατείες της πόλεως της Λαμίας, αλλά πλημμύρισε κυρίως με δάκρυα τα μάτια μας, πλημμύρισε με συγκίνηση την καρδιά μας, πλημμύρισε με ευφροσύνη τα συναισθήματά μας και πλημμύρισε με αίσθημα ζωντανό ευθύνης τους οραματισμούς μας.

Νομίζω ότι το ευχαριστώ πάνω απ’ όλα ανήκει στο Λαό του Θεού, άλλωστε Λειτουργία είναι «λαού το έργον» και φυσικά οι προύχοντες του Λαού, οι εκλεκτοί και οι αιρετοί του λαού, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επωμισθεί και να εκπροσωπούν και να διακονούν παίξατε πρωταγωνιστικό ρόλο για να εκφράσετε τα συναισθήματα αυτού του υπέροχου Λαού, τόσο προς το πρόσωπό μου αλλά κυρίως προς την Εκκλησία μας ολόκληρη.

Διότι όπως είδατε, δεν ήρθα μόνος μου εδώ αλλά με συνόδευσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας και με συνόδευσαν Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, η Ιερά Σύνοδος σχεδόν ολόκληρη της Εκκλησίας μας.

Και σήμερα με συνοδεύουν και με Ενθρονίζουν όχι απλώς μέσα στο Ναό, αλλά στις καρδιές σας η σεπτή χορεία των αγίων Ιεραρχών με προεξάρχοντα τον άγιο Τοποτηρητή και τους αγίους αρχιερείς.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που κοπιάσατε. Ξέρω ότι αυτό που συνέβη χθες δεν ήταν κάτι εύκολο. Έχω εμπειρία από την διοργάνωση τέτοιων γεγονότων πολυδιάστατων, πολυσύνθετων και με πολλές ιδιαιτερότητες.

Θέλω να σας συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Είδα μέχρι και φρέσκα λουλούδια φυτευμένα και σας ευχαριστώ γι’ αυτό. Είδα την πόλη πεντακάθαρη, είδα τα πάντα όμορφα οργανωμένα.

Όλοι οι Άρχοντές μας, όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων και καταβολών, όλοι μαζί, όπως και σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί.

Πραγματικά μου έδωσε πολύ χαρά και όπως είδατε χθες η πόλη μας ήταν μια μικρογραφία του Κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, απ’ όλες τις παρατάξεις των Δημοκρατικών κομμάτων, ήταν όλοι εδώ παρόντες και αυτό λέει πολλά και εκφράζει πολλά και σ’ εμένα δίνει δύναμη.

Επίσης η Ακαδημαϊκή κοινότητα, η Εκπαιδευτική κοινότητα, πρεσβύτεροι μετά νεοτέρων, νέοι , ηλικιωμένοι, ήμασταν όλοι εδώ. Αυτό είναι η Εκκλησία, είναι οικογένεια δεν εξαιρείται κανένας.

Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες θα μου επιτρέψετε να εκφράσω πέρα από τον αγαπητό μου κ. Δήμαρχο τον κ. Καραΐσκο, πέρα από όλους εσάς που κοπιάσατε, στον άγιο Τοποτηρητή μας, ό οποίος από το θλιβερό απόγευμα της 27ης Ιουλίου, της αναγγελίας της κοιμήσεως του μακαριστού προκατόχου μου κυρού Νικολάου, μέχρι το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, υπήρξε εδώ Πατέρας σας, Ποιμένας σας, Επίσκοπος πραγματικός και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας για να γίνουν όλα όπως πρέπει και η συνέχεια της Διοικήσεως και η Λειτουργική συνέχεια και η συνέχεια της παραδόσεως.

Δεν υπάρχει ποτέ κενό στην Εκκλησία. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, του εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, την αγάπη μου και τον ευχαριστώ γενικότερα για όλα έχει προσφέρει σ’ εμένα με ποικίλους τρόπους εμφανής και αφανής.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι έκαναν τον κόπο και παρέμειναν εδώ. Δεν παρέμειναν, αλλά θα παραμείνουν για πάντα εδώ, γιατί είναι μέσα στην καρδιά μας και μερικοί εξ αυτών είναι και στην γειτονιά μας και αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και είναι μία ασφάλεια για μένα και ευλογία και χαρά.

Όμως άφησα σκόπιμα να ευχαριστήσω τελευταίους τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη μαζί με τους Πατέρες τόσο της Διοικήσεως και των Γραφείων και τους λαϊκούς υπαλλήλους, όσο και όλων των Ναών της Μητροπόλεως μας, αλλά ιδιαίτερα εσάς π. Νεόφυτε που κοπιάσατε πολύ, όλη αυτή την περίοδο, αλλά πραγματικά νομίζω ότι η κούρασή σας τώρα θα είναι μία γλυκιά κούραση πλέον, διότι αυτό το διάστημα των τριών μηνών επέτυχε και ευελπιστώ ότι από αύριο θα έχουμε μία άριστη συνεργασία».

Προ του Δι’ ευχών ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος πρσέφερε ευγενώς ως δώρο στον Ποιμενάρχη μας ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο, συνοδευόμενο από τις εγκάρδιες ευχές του για μια πολύκαρπη, Θεάρεστο, υγιή και καρποφόρα Αρχιερατεία.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο για να δεχθεί τις ευχές του κλήρου και του λαού της Φθιώτιδος. 

Εκατοντάδες πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Επισκοπείο, όπου άμα τη αφίξει του Ποιμενάρχου μας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ!

Ο Σεβασμιώτατος εδέχθη όλους τους πιστούς, επωνύμους και ανωνύμους με πολλή αγάπη και εγκαρδιότητα στην Αίθουσα του Θρόνου, προσφέροντάς τους μαζί με την Αρχιερατική του ευχή, την πατρική του αγάπη από το περίσσευμα της καρδίας του, καθώς και το καθιερωμένο γλύκισμα. 

Στην πρώτη Ενθρονιστήρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Ποιμενάρχου κ. Συμέων, μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν: ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι Βουλευτές Φθιώτιδος, οι Άρχοντες της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας και εκατοντάδες πιστοί.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Σιμόπουλος|Δημήτριος Ανάγνου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304867
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: