Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 02/12 17:04

xalkidos sxoleios 4

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, τους διδασκάλους και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, στα όρια της οποίας ευρίσκεται το Σχολείο και τους Διακ. Ευγένιο Τσάλλα και Πορφύριο Γερμανό.

Κατά την επίσκεψη του ο Σεβασμιώτατος, έτυχε θερμότατης υποδοχής από τα παιδιά καί τους μίλησε με λόγο απλό και κατανοητό για το γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου μας, αλλά και για την ιστορία του τρίτου μάγου.

Είπε στα παιδιά, και τόνισε, πως ο τρόπος να είμαστε περισσότερο κοντά στον Θεό, είναι να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και να τους βοηθάμε και εκείνα με πολύ όμορφο τρόπο και γνώση απαντούσαν σε ερωτήσεις του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στο τέλος τους έδωσε συγχαρητήρια τόσο για αυτό, όσο και για την απόλυτη τάξη και ησυχία που κράτησαν.

Έπειτα, οι μαθητές ανταπέδωσαν προς τον Ποιμενάρχη τους την αγάπη, τραγουδώντας επίκαιρα τραγούδια και προσφέροντάς του χειροτεχνήματά τους, ενώ ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημήτριο Δροσάτο, προσέφερε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και γλυκίσματα.

Γι' ακόμη μία φορά, φάνηκε η διάθεση καλής συνεργασίας την οποία η Τοπική μας Εκκλησία έχει με την εκπαιδευτική Κοινότητα.

xalkidos sxoleios 1

xalkidos sxoleios 1

xalkidos sxoleios 1

xalkidos sxoleios 1

xalkidos sxoleios 1

Εμφανίσεις: 300253
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: