Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 05/12 13:30

fthiotidos igiasmenos 11

Στο όμορφο και Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεώργιου Μύλων μετέβη το πρωί της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου, όρθρου βαθέως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου στο πλαίσιο του προγράμματος των Ποιμαντικών του επισκέψεων, των πρώτων εκατό ημερών από της Ενθρονίσεως του στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος, μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί προκειμένου να ιερουργήσει και τις 21 επανδρωμένες Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας, για να ευλογήσει τις Ιερές Αδελφότητες και να προσκυνήσει ευλαβικά τις Θαυματουργές Εικόνες των Μονών και να ευλογηθεί και ο Ίδιος από τα αγιασμένα χώματα των Ιστορικών Μονών της Φθιώτιδος.

Τον Ποιμενάρχη υπεδέχθη στα προπύλαια της Μονής με εγκαρδιότητα και σεβασμό η Καθηγουμένη της Γερόντισσα Ιουστίνα και η μοναχή Αναστασία, Ιερείς της περιοχής και πλήθος πιστών από τους Μύλους και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδος, οι οποίοι προσήλθαν από νωρίς στο μοναστήρι για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου και την ευχή του Ποιμενάρχου.

Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πελασγίας π. Δημήτριος Καρτέρης, άλλοι ιερείς της περιοχής και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Λαμίας κ. Δημήτριος Μαντές.

Μετά την ευλόγηση των άρτων ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στο παριστάμενο Εκκλησίασμα και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας (89,4fm), αναφερόμενος στη μνήμη του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου αλλά και στην σπουδαιότητα των μοναστηριών μας.

«Η αγάπη του Θεού και η πρεσβεία του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου μας έφερε εδώ για να προσευχηθούμε στον Άγιο Θεό και να γευτούμε την αγάπη της αδελφότητος και να νιώσουμε τη γλυκύτητα, την οποία κάποιος αισθάνεται στα μοναστήρια μας όπου νιώθουμε ξεκούραση με την ηρεμία, την καθαριότητα και την λιτότητα.

Επίσης σήμερα τιμούμε και έναν ασκητή της ερήμου τον Όσιο Σάββα που την αγιότητά του αναγνώρισε ο Άγιος Ευθύμιος.

Ο σήμερα τιμώμενος Άγιος μεταξύ των πολλών χαρισμάτων που έχει, διακρίνεται και για το χάρισμα της ιάσεως των ασθενών και μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι προστάτης των καρκινοπαθών.

Μπορεί κάποιος να σκεφθεί πως ένας όσιος που εγκατέλειψε τον κόσμο εκ παιδός μπορεί να ευεργετεί τους ανθρώπους και να είναι μέσα στον κόσμο;

Όποιος αναλαμβάνει στη ζωή του εκούσια πόνους και θυσίες για την αγάπη των άλλων μπορεί να γίνει ίαση για αυτούς που βασανίζονται ακούσια.

Κάνει πολλά θαύματα ο Άγιος αλλά το μεγαλύτερο είναι το θαύμα της παρηγοριάς, της ελπίδας και της χαράς μέσα στον πόνο.

Το μεγαλύτερο θαύμα που συναντάς στα νοσοκομεία είναι να βλέπεις ανθρώπους στο κατώφλι της δύσεως της ζωής να νιώθουν χαρά.

Αυτό είναι το θαύμα του αγιασμού του ευαγγελίου του Χριστού μας. Συνεχίζουν τα μοναστήρια μας αυτή την παράδοση και γίνονται φάροι για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου.

Γίνονται οι μοναχές το ιλαρό φως που φωτίζει τη ζωή των ανθρώπων και θα πω το ευχαριστώ της Εκκλησίας μας προς τα μοναστήρια, γιατί είναι ένα κεράκι άσβεστο για όλους που μας δίνει κουράγιο στις δυσκολίες.

Καθώς επίσης και ένα ευχαριστώ για τους μακαρίες ψυχές μοναχών και μοναζουσών που πρεσβεύουν για εμάς από τον ουρανό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως ετέλεσε Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Θεοπίστης, η οποία προ ολίγων μηνών ανεχώρησε δια τας ουρανίους Μονάς.

Προ της απολύσεως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πελασγίας π. Δημήτριος Καρτέρης προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων στον αγιασμένο τόπο της Φθιώτιδος τον ποτισμένο με το αίμα Αγίων της πίστεως και Ηρώων της Πατρίδος διαβεβαιώνοντας τον, ότι θα είναι πάντα συνοδοιπόροι στο πλευρό του και αρωγοί στο έργο, το οποίο επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο π. Δημήτριος έκλεισε τον λόγο του αναφωνώντας στον Σεβασμιώτατο το ΑΞΙΟΣ, το οποίο κα συνανεφώνησαν με μια φωνή όλοι οι παριστάμενοι.

Αντιφωνώντας ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για τους καλούς του λόγους, τους οποίους απηύθυνε από τα βάθη της καρδίας του και ετόνισε: «την αναγκαιότητα της ενότητος με το συνοδοιπορούμε όλοι μαζί πάντα με αγάπη, ειλικρίνεια και γνησιότητα, διότι μόνο αν είμαστε αληθινοί μπορούμε να συναντήσουμε το Θεό και να τον αντικρίζουμε στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας».

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος προσεφέρθη μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, κατά την διάρκεια του οποίου όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με όλους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη και η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου συνοδευόμενη από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιστρέφοντας ο Σεβασμιώτατος προς την πόλη της Λαμίας, έκανε στάση στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Πελασγία, όπου προσεκύνησε στο Ιερό θυσιαστήριο και είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους διερχομένους πιστούς.

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

fthiotidos igiasmenos 1

Εμφανίσεις: 301569
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: