Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/12 21:00

kifisias agios eleutherios

Φωτορεπορτάζ | Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Ελευθέριο και της μητέρας αυτού Αγίας Ανθίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό παρέστη πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν γι ’ ακόμη μια φορά να τιμήσουν τον Προστάτη τους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ελευθέριο, τονίζοντας τα χαρίσματά του και την πίστη του στον Θεό.

"Ο Άγιος Ελευθέριος ήταν ένας νεότατος Επίσκοπος, και πολύ νεός οδηγήθηκε στο μαρτύριο. Ο Άγιος, δεν έκανε δικές του επιλογές, προέταξε αυτό που είπε ο Ιερός Χρυσόστομος, την αγάπη, την πίστη στο Θεό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, στο ποίμνιό του" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Κηφισίας, πρόσθεσε: "Σε αυτά έδωσε την ομολογία του, τη ζωή του, όλη την νεανικότητά του και έτσι έγινε αποδέκτης της πρόσκλησης του Θεού στην βασιλεία του, μετείχε στο δείπνο έως το τέλος, έδωσε το αίμα του, και σήμερα συμβασιλεύει μαζί Του".

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Στεφανιδάκης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους εκπροσώπους του δήμου και τον κόσμο που τίμησαν με την παρουσία τους, τον Άγιο αλλά και την πανήγυρη της ενορίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302344
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: