Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/12 23:09

pireos kaminia

Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Αγίας Ανθίας, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου στα Καμίνια του Πειραιά.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ, πλαισιούμενος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτου Νήφων Καπογιάννη, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Αλεξάκη, Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, όμορων Μητροπόλεων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο, και τα χαρίσματα του Αγίου Ελευθερίου και της Μητρός αυτού Αγίας Ανθίας.

Ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό στους δρόμους της Ενορίας, παρουσία των τοπικών αρχόντων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, των παιδιών του κατηχητικού και των σχολείων, καθώς και πλήθους κόσμου.

Ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301479
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: