Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 20/12 13:20

sperxiada 14

Το Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος» επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προκειμένου να ευχηθεί εις τους τροφίμους και το προσωπικό για τις άγιες ημέρες που έρχονται.

Ο Ποιμενάρχης έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Αθανάσιο Καραμέρη, το προσωπικό και τους Γέροντες και τις Γερόντισσες.

Ευχήθηκε πατρικώς σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλή και ευλογημένη Χρονιά και παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν μαθητές της Γ'  τάξεως του Γυμνασίου Σπερχειάδος, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο και τους καθηγητές επισκέφθηκαν το Ίδρυμα και έδωσαν το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της  χαράς στους τροφίμους.

Παρουσίασαν ένα όμορφο επίκαιρο θεατρικό δρώμενο, απήγγειλαν ποιήματα και έψαλλαν τα κάλαντα αποσπώντας το χειροκρότημα του Σεβασμιωτάτου, των γερόντων  και όλων των παρευρισκομένων.

Ο Ποιμενάρχης  συνεχάρη τα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς για την όμορφη επίσκεψη αγάπης που πραγματοποίησαν στο Γηροκομείο Σπερχειάδος, η οποία έδωσε χαρά και χαμόγελο εις τους τροφίμους. 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά Καλά Χριστούγεννα και πάντοτε να έχουν στην ζωή τους την Ευλογία του Χριστού και την φώτιση του αγίου Πνεύματος.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη πεζός παρέα με τα παιδιά, τον Δήμαρχο Μακρακώμης - Σπερχειάδος κ. Γεώργιο Χαντζή, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος - Γαρδικίου π. Δημήτριο Κυρίτση, τους Ιερείς της πόλεως, τον Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Αθανάσιο Καραμέρη, στις Εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Σπερχειάδος, προκειμένου να επικοινωνήσει με τα παιδιά και να τους ευχηθεί πατρικώς για την Εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Ποιμενάρχης χαιρέτισε στον δρόμο όλους τους κατοίκους της πόλεως και επισκέφθηκε τα τοπικά καταστήματα, δίδοντας σε όλους την πατρική του ευχή και αγάπη.

Στο Γυμνάσιο της πόλεως ο Ποιμενάρχης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό από τους καθηγητές και τους μαθητές, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει μια τελετή θερμής υποδοχής.

Τα παιδιά τραγούδησαν προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου επίκαιρα τραγούδια και κάλαντα και του παρουσίασαν τις δράσεις του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε με απλά λόγια αγάπης προς τα παιδιά και εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων, της κατ' εξοχήν εορτής της αγάπης, ανέλυσε την έννοια του καλού ανθρώπου κατά την Εκκλησία μας, καλός άνθρωπος παιδιά μου είναι ο άνθρωπος της Εκκλησίας, ο οποίος ζει εν αγάπη.

Ζει, αναπνέει και κινείται για την αγάπη του Θεού, αλλά κυρίως για την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, ο οποίος είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Ποιμενάρχη επισκέφθηκε και το Λύκειο Σπερχειάδος, όπου ευχήθηκε στους μαθητές και καθηγητές και διένειμε σε όλους ευλογίες, συνοδευόμενες από την πατρική του αγάπη και τις εκ ψυχής ευχές του για καλά Χριστούγεννα και καλή και ευλογημένη η νέα Χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στα σχολεία διήρκησε 4 ώρες και αυτό γιατί, τα παιδιά εξέφραζαν συνεχώς την επιθυμία τους να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά τους, για να τον γνωρίσουν, να συζητήσουν μαζί του, να αστειευτούν και να χαρούν την χαρά της επικοινωνίας του απλού και γεμάτου αγάπη Ποιμενάρχου.

Φωτογραφίες: Fonografos.net

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

sperxiada 1

Εμφανίσεις: 300893
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: