Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 21/12 17:33

fthiotidos agrypnia 7

«Οι Ιερές αγρυπνίες αυτές της Παρασκευής αδελφοί μου, είναι ευκαιρία να στραφούμε κι’ εμείς στην δική μας ησυχία και στην εσωτερική ηρεμία. Να αποβάλλουμε την ένταση της καθημερινότητος και των προβλημάτων μας και να ζήσουμε την ησυχία της πνευματικής ζωής.

Ο Χριστός αδελφοί μου, δεν γεννήθηκε στο φως της ημέρας, αλλά ταπεινά μέσα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ την ευλογημένη εκείνη νύκτα.

Σ’ αυτή την αγρυπνία συμμετείχε ολόκληρη η κτίση. Αυτές οι Αγρυπνίες μας υπενθυμίζουν την Γέννηση του Χριστού, προετοιμάζουν την καρδιά μας, δια της ησυχίας και της προσευχής, ώστε να Γεννηθεί μέσα μας ο Χριστός, υπενθυμίζοντάς μας τις αρετές εκείνες, τις οποίες ως αληθινοί χριστιανοί πρέπει να έχουμε για να δεχθούμε τελικά μέσα μας τον Χριστό.

Σιωπούμε για να μιλήσει ο Θεός στη ζωή μας, κλείνουμε τα μάτια μας και αφήνουμε τον εαυτό μας στην προσευχή για να βρούμε τον φωτεινό δρόμο που θα φωτίσει τη διάνοια τη δική μας, τη διάνοια των συνανθρώπων μας και των γύρω μας.

Δια της ησυχίας και της προσευχής Γεννιέται μέσα στο εσωτερικό σπήλαιο, στην εσωτερική φάτνη του μυαλού μας, της καρδιάς μας και της ψυχής μας ο Χριστός».

Με αυτά τα όμορφα και διδακτικά λόγια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έκλεισε τη νύκτα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, τον ευλογημένο κύκλο των Ιερών Αγρυπνιών της πόλεως Λαμίας, για το έτος 2019, το οποίο σε λίγο δύει.

Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε σε κλίμα κατανύξεως, ησυχίας και προσευχής την Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας Λαμίας,ο οποίος ήταν κατάμεστος από ευσεβείς πιστούς της Ενορίας, αλλά και από άλλες Ενορίες της Λαμίας.

Πιστοί, οι οποίοι με μεγάλη λαχτάρα περιμένουν αυτές τις Αγρυπνίες για να κάνουν πράξη αυτό που σημείωσε ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του.

«Να βιώσουν την ησυχία της προσευχής και της κατάνυξης, προετοιμάζοντας την καρδιά τους, ώστε να Γεννηθεί μέσα της ο Χριστός».

Τον κ. Συμεών στην Ιερά Αγρυπνία πλαισίωσαν: ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Κάσσης, ο Εφημέριος το χωριού Κόμμα Λαμίας π. Κωνσταντίνος Θεολογάς, ο Ιερομόναχος - Εφημέριος των χωριών Δίβρη και Καλαμάκι π. Παρθένιος Κουκούλης, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Παναγιώτης Κολοκυθάς και ο Αρχιδιάκονός π. Ευστάθιος Κατόπης.

Η Ιερά Αγρυπνία μεταδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4fm), ενώ τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Δημήτριος Μαντής και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας κ. Βασίλειος Χήρας, συνοδεία κι’ άλλων Ιεροψαλτών.

Προ της απολύσεως ο π. Παναγιώτης προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων στην Ενορία της Νέας Ευρυτανίας, προσφέροντάς του ευγενώς δύο Ιερές Εικόνες, συνοδευόμενες από εγκάρδιες υικές ευχές αγάπης και αφοσιώσεως για μια Αρχιερατεία Θεάρεστο, πολύκαρπο και υγιή.

Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη και του ευχήθηκε πατρικώς καλή διακονία στην Ενορία, μιας και λίγους μόνο μήνες έχει που ανέλαβε τα Εφημεριακά του καθήκοντα στην Ενορία.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους Καλά, ευλογημένα και αληθινά Χριστούγεννα.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσεφέρθη πλούσια δοχή στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

fthiotidos agrypnia 1

Εμφανίσεις: 226379
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: