Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/01 12:10

ag triada peristeriou 166

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή προ των Φώτων, 5 Ιανουαρίου 2020, στον ισόγειο ναό του Αγίου Ριγήνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Περιστερίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον Προϊσταμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Γεράσιμο Καραμολέγκο, τους εφημέριους του Ναού, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Αλέξανδρο Ιωακείμ και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Ειρηναίο Γεροντή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης μίλησε επίκαιρα για την επικείμενη εορτή των Θεοφανείων.

“Νηστεύουμε για να προετοιμαστούμε για την εορτή των Θεοφανείων, των επιφανείων, την μέρα που “ανοίξε” ο ουρανός. Με τον αγιασμό αγιάζεται η ύπαρξή μας, τα σπίτια μας, τα υπάρχοντα μας, η φύση ολόκληρη” - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Περιστεριού κ. Κλήμης.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ‘’Να μην ξεχνάμε επίσης τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, ο οποίος είναι ο πνευματικός Αυγερινός της εκκλησίας. Ασκητής, προφήτης, πρόδρομος. Εμβάπτισε τον Χριστό μιας και ο Χριστός ετίμησε τον βαπτιστή και τον έβαλε δίπλα του σε όλες τις εκκλησίες’”.

Εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά. Εύχομαι να έχουμε όλοι την ευλογία του Αγίου Νεκτάριου του οποίου τιμούμε τα 100 χρόνια από την κοίμηση του” - υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Κλήμης.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο κύριος ναός, αυτός της Αγίας Τριάδας, τελεί υπό πλήρη ανακαίνιση, μετά από παρακίνηση και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμη, και επίβλεψη του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γερασίμου Καραμολέγκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302418
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: